Boek
Nederlands

Kikker is ziek

Max Velthuijs (auteur)
+1
Kikker is ziek
×
Kikker is ziek Kikker is ziek

Kikker is ziek

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Kikker is ziek. Zijn vrienden verwennen hem met bloemen en soep. Haas wil komen voorlezen, maar dan breekt hij zijn poot. Nu kan Kikker op bezoek gaan bij Haas. Vierkant hardkartonnen prentenboek met vrolijk gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Ziek zijn
Titel
Kikker is ziek
Auteur
Max Velthuijs
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, © 2016
[14] p. : ill.
ISBN
9789025871499 (hardback)

Besprekingen

Omdat Kikker zich niet zo lekker voelt, komen zijn vrienden hem iets aanbieden, zoals bloemen, soep en wijze raad. Ten slotte komt Haas met een boek om uit voor te lezen, maar hij struikelt en breekt zijn poot. Alle vriendjes en Kikker, die weer is opgeknapt, bekommeren zich nu om Haas. Deeltje uit de serie kartonboeken over Kikker, waarin vriendschap steeds centraal staat. Het vierkante, hardkartonnen boekje heeft afgeronde hoeken en glanzende bladzijden. De summiere, herkenbare tekst staat in een duidelijke zwarte letter in elke plaat die steeds over twee pagina's loopt. Dit eenvoudige verhaaltje ontleent toch vooral zijn kracht aan de bekende, vrolijk gekleurde illustraties die nooit gaan vervelen en goed te volgen zijn voor de jongsten. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Max Velthuijs

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Bert Verhoeff / Anefo

Max Velthuijs (Den Haag, 22 mei 1923 – 25 januari 2005) was een Nederlandse schrijver en tekenaar van kinderboeken.

Biografie

Na het doorlopen van de Handelsschool in Den Haag volgde Velthuijs in 1944 korte tijd de opleiding grafisch ontwerp aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. In het schooljaar 1945-1946 studeerde hij kosteloos aan de KABK in Den Haag. Rond 1950 maakte hij een aantal stofomslagen voor boeken, onder meer van Willem van Iependaal. Lange tijd was hij werkzaam in de reclame. Vanaf 1962 maakte hij zijn eerste illustraties voor kinderboeken. Hij won met zijn vroegere werk twee keer een Gouden Penseel voor zijn illustraties bij Het goedige monster en de rover (1977) en voor Klein mannetje vindt het geluk (1986).

Max Velthuijs brak nationaal en later ook internationaal door met de boeken over Kikker. Zijn eerste Kikkerboek, Kikker is verliefd dat in 1989 verscheen, werd in een twi…Lees verder op Wikipedia