Luisterboek
Nederlands

Kikkers avonturenluisterboek

Max Velthuijs (naar het werk van), Jamai Loman (verteller), Daphne Groot (verteller)
Avonturen van de vrienden Kikker, Eend, Varkentje, Haas en Rat. Vanaf ca. 4 jaar.
Bevat
Kikker en het water
Kikker en de vos
Kikker en de wind
Kikker en de warme dag
Kikker kan niet praten
Onderwerp
Vriendschap
Extra onderwerp
AVV, LUI, luisterboeken
Titel
Kikkers avonturenluisterboek / naar Max Velthuijs ; met de stemmen van Jamai Loman, Daphne Groot, Lotte Lohr [e.a.]
Naar het werk van
Max Velthuijs
Verteller
Jamai Loman Daphne Groot Lotte Lohr
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Rubinstein, © 2018
1 cd
Speelduur
ca. 30 min.
ISBN
9789047625834

Besprekingen

Luister-cd met vijf hoorspelen op basis van de televisieserie ‘Kikker en zijn vriendjes’* (2008-2009). We horen de stemmen van Jamai Loman (Kikker), Lotte Lohr (Varkentje), Daphne Groot (Eend), Rop Verheijen (Haas), Levi van Kempen (Rat), Machiel Verbeek (Beertje) en Sander de Heer als vertelstem. Het zijn verhaaltjes die Velthuijs bedacht voor de tv-serie en die later ook als boekje zijn verschenen. In ‘Kikker en het water’ wil Kikker gaan zwemmen, maar er staat geen water in de rivier. Ook zijn vriendjes hebben er last van. Verder onder meer 'Kikker en de Vos' waarin Kikker en Eend tijdens een wandeling door het bos Vos tegenkomen. Ze moeten een list bedenken, voordat hij Eend opeet. Eerder verscheen in dezelfde uitvoering 'Kikkers winterluisterboek'** (2017). Herkenbare en vriendelijke verhalen voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Over Max Velthuijs

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Bert Verhoeff / Anefo

Max Velthuijs (Den Haag, 22 mei 1923 – 25 januari 2005) was een Nederlandse schrijver en tekenaar van kinderboeken.

Biografie

Na het doorlopen van de Handelsschool in Den Haag volgde Velthuijs in 1944 korte tijd de opleiding grafisch ontwerp aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. In het schooljaar 1945-1946 studeerde hij kosteloos aan de KABK in Den Haag. Rond 1950 maakte hij een aantal stofomslagen voor boeken, onder meer van Willem van Iependaal. Lange tijd was hij werkzaam in de reclame. Vanaf 1962 maakte hij zijn eerste illustraties voor kinderboeken. Hij won met zijn vroegere werk twee keer een Gouden Penseel voor zijn illustraties bij Het goedige monster en de rover (1977) en voor Klein mannetje vindt het geluk (1986).

Max Velthuijs brak nationaal en later ook internationaal door met de boeken over Kikker. Zijn eerste Kikkerboek, Kikker is verliefd dat in 1989 verscheen, werd in een twi…Lees verder op Wikipedia

Suggesties