Boek
Nederlands

Bahar op de maan

Michael De Cock (auteur), Arevik d'Or (illustrator)
+1
Bahar op de maan
×
Bahar op de maan Bahar op de maan
In de reeks:
Bahar; 2
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De ouders van Ruman gaan scheiden, en daar wordt Bahar (ik-persoon) verdrietig van. En gaat hun pizzeria dan sluiten? Want een wereld zonder pizza’s, dat is toch ondenkbaar? Bahar en haar klas beramen een plan om het restaurant open te houden. Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Bahar op de maan
Auteur
Michael De Cock
Illustrator
Arevik d'Or
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2023
81 p. : ill.
ISBN
9789045129679 (hardback)

Besprekingen

Een jeugdboek over een populaire pizzeria en ouders die gaan scheiden, uit de serie over Bahar. Wanneer de pizzeria van de ouders van Ruman dreigt te sluiten door hun scheiding, beramen de kinderen van de school een plan om dit te voorkomen. Dat de liefde zomaar over kan gaan, daar wordt Bahar verdrietig van. En een wereld zonder pizza’s… no way! Tijdens een schooluitje naar het museum, waar ze met een VR-bril op het maanoppervlak lopen, zien de kinderen de perfecte kans om de wereld te veranderen en de scheiding tegen te gaan. Inlevend en vriendelijk geschreven, vanuit het ik-perspectief van Bahar. Met opgewekte zwart-witillustraties. Vanaf ca. 8 jaar. Michael De Cock (Mortsel, 1972) is schrijver, acteur, vertaler en dramaturg. ‘Bahar op de maan’ is het los te lezen vervolg op 'Bahar Bizar’*.

Over Michael De Cock

CC BY 3.0 - Foto van/door Paul Van Welden

Michael De Cock (Mortsel, 25 december 1972) is een Vlaamse acteur en theatermaker. Daarnaast is hij actief als schrijver, vertaler en regisseur. Hij werd bekend met zijn rol als Kristoff Verbist in Thuis, die hij speelde van 1997 tot 2001.

Hij speelde ook nog gastrollen in onder andere Flikken (Olivier Cools & Jan, de echtgenoot van Emma Boon), Sedes & Belli, Spoed en Witse. Hij had ook een gastrol in de politieserie Aspe

In 2006 werd Michaël De Cock directeur van theatergezelschap 't Arsenaal in Mechelen. In 2015 behaalde hij voor Veldslag om een hart een Boekenleeuw.

In september 2016 volgde hij Jan Goossens op als hoofd van de Koninklijke Vlaamse Schouwburg in Brussel. Hij wordt ook de voorzitter van filmfestival MOOOV na de editie van 2015.

In 2016 speelde hij een van de hoofdrollen in fictieserie De 16.

Lees verder op Wikipedia