Boek
Nederlands

De grote oversteek

Michael Morpurgo (auteur), René Pullens (illustrator)
Michael Morpurgo De grote oversteek illustraties: Ren J Pullens Twee kinderen verlaten het straatarme Ierland van de vorige eeuw en vertrekken per schip naar Amerika om hun vader op te sporen. Al snel blijkt dat ze een beter plan hadden moeten maken om hun doel te bereiken. $ historische verhalen $ armoede $ Ierland $ Amerika 10 - 13 jaar, avi 8 geb. 232 blz. isbn 90 216 1398 0
Onderwerp
Migranten
Leesniveau
AVI 8, AVI M6
Titel
De grote oversteek
Auteur
Michael Morpurgo
Illustrator
René Pullens
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Twist of gold
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, © 1995
229 p. : ill.
ISBN
90-216-1398-0

Over Michael Morpurgo

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Michael Morpurgo (St Albans, 5 oktober 1943) is een Brits kinderboekenschrijver.

Hij ging na de middelbare school naar de London University om er Engels te studeren. Hij heeft een jaar of tien les gegeven en is daarna werkzaam geweest in de stichting van zijn vrouw, Clara, de 'Farms for City Children'. Momenteel bezitten hij en zijn vrouw drie boerderijen waar jaarlijks zo'n 2000 kinderen op vakantie komen. Hij wisselt de dagen dat hij werkt op de boerderij af met de dagen dat hij schrijft.

Werk

Zijn boeken spelen vaak in het verleden. Soms is de tijd niet belangrijk voor het verhaal, soms beschrijft hij de historische gebeurtenissen zeer nauwkeurig. Zijn verhalen worden als ontroerend, avontuurlijk en grappig gezien. Dieren spelen vaak een grote rol en ook de relatie tussen mens en dier is zeer belangrijk.

Bibliografie