Boek
Nederlands

De ondergang van de Zanzibar

Michael Morpurgo (auteur), Els Van Egeraat (illustrator), Tjalling Bos (vertaler)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Michael Morpurgo De ondergang van de Zanzibar illustraties: Els van Egeraat Het leven op de Scilly-eilanden is zwaar. De bevolking is onder andere afhankelijk van schepen die schipbreuk lijden. Geen wonder dat een gezonken schip haast een feestelijke gebeurtenis is ÿ $ zeeverhalen 10 - 12 jaar, avi 8 geb. 80 blz. isbn 90 216 1257 7
Leesniveau
AVI 8, AVI M6
Titel
De ondergang van de Zanzibar
Auteur
Michael Morpurgo
Illustrator
Els Van Egeraat
Vertaler
Tjalling Bos
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The wreck of the Zanzibar
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, © 1994
80 p. : ill.
ISBN
9789021612577 (hardback)

Over Michael Morpurgo

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Michael Morpurgo (St Albans, 5 oktober 1943) is een Brits kinderboekenschrijver.

Hij ging na de middelbare school naar de London University om er Engels te studeren. Hij heeft een jaar of tien les gegeven en is daarna werkzaam geweest in de stichting van zijn vrouw, Clara, de 'Farms for City Children'. Momenteel bezitten hij en zijn vrouw drie boerderijen waar jaarlijks zo'n 2000 kinderen op vakantie komen. Hij wisselt de dagen dat hij werkt op de boerderij af met de dagen dat hij schrijft.

Werk

Zijn boeken spelen vaak in het verleden. Soms is de tijd niet belangrijk voor het verhaal, soms beschrijft hij de historische gebeurtenissen zeer nauwkeurig. Zijn verhalen worden als ontroerend, avontuurlijk en grappig gezien. Dieren spelen vaak een grote rol en ook de relatie tussen mens en dier is zeer belangrijk.

Bibliografie

Suggesties