Boek
Nederlands

De vlinderleeuw

Michael Morpurgo (auteur), Mies Van Hout (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Michael Morpurgo De vlinderleeuw illustraties: Mies van Hout Het leven van Bertie draait helemaal om een leeuwenwelp, die hij vroeger heeft grootgebracht. Als hij het dier na vele jaren terugvindt, is hij dolgelukkig. Samen beleven ze nog een paar mooie jaren, maar dan sterft de leeuw van ouderdom. Ter nagedachtenis van zijn vriend hakt Bertie een gigantische leeuw uit in de kalkheuvel tegenover z
Leesniveau
AVI 7
Titel
De vlinderleeuw / Morpurgo, Michael ; met tek. van Van Hout, Mies
Auteur
Michael Morpurgo
Illustrator
Mies Van Hout
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
The butterfly lion
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 1996
70 p. : ill.
ISBN
90-216-1339-5

Over Michael Morpurgo

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Michael Morpurgo (St Albans, 5 oktober 1943) is een Brits kinderboekenschrijver.

Hij ging na de middelbare school naar de London University om er Engels te studeren. Hij heeft een jaar of tien les gegeven en is daarna werkzaam geweest in de stichting van zijn vrouw, Clara, de 'Farms for City Children'. Momenteel bezitten hij en zijn vrouw drie boerderijen waar jaarlijks zo'n 2000 kinderen op vakantie komen. Hij wisselt de dagen dat hij werkt op de boerderij af met de dagen dat hij schrijft.

Werk

Zijn boeken spelen vaak in het verleden. Soms is de tijd niet belangrijk voor het verhaal, soms beschrijft hij de historische gebeurtenissen zeer nauwkeurig. Zijn verhalen worden als ontroerend, avontuurlijk en grappig gezien. Dieren spelen vaak een grote rol en ook de relatie tussen mens en dier is zeer belangrijk.

Bibliografie