Boek
Nederlands

De tuin van Maigret

Titel
De tuin van Maigret
Auteur
Michiel Hendryckx
Taal
Nederlands
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Confituur, 2014
44 p. : ill.
Aantekening
Uitg. n.a.v. de Dag van de onafhankelijke boekhandel op 12/12/2014
ISBN
9789082301007 (paperback)

Besprekingen

Met Hendryckx op visite bij Maigret

Het wordt langzaamaan een fraaie traditie. Op 12 december vergasten 27 Vlaamse onafhankelijke boekhandels, verenigd onder de koepel Confituur, hun klanten op een literair geschenk. Met de Dag van de Onafhankelijke Boekhandel zoeken ze meer erkenning....

Het wordt langzaamaan een fraaie traditie. Op 12 december vergasten 27 Vlaamse onafhankelijke boekhandels, verenigd onder de koepel Confituur, hun klanten op een literair geschenk. Met de Dag van de Onafhankelijke Boekhandel zoeken ze meer erkenning.

De Confituurboekhandels blaken intussen van zelfvertrouwen, ondanks de storm en ontij in het boekenvak. Zo realiseerden ze op de recente Boekenbeurs in Antwerp Expo een gezamenlijke omzetstijging van 15 procent.

Deze keer klom De Standaard-fotograaf, schrijver en televisiemaker Michiel Hendryckx in de pen.

Eigenzinnig

Met het Confituurgeschenk De tuin van Maigret belijdt Hendryckx in novellevorm zijn liefde voor Georges Simenon. We volgen de gedachtegangen van Joseph Gervais, een grijze muis die zich sluipenderwijs opwerkt tot hoogleraar aan de Sorbonne en er 'erkend expert wordt in het zestiende-eeuwse schisma binnen het westerse christendom'.

Wanneer hij op het Ile de La Cité, in hartje Parijs, gaat w…Lees verder

Over Michiel Hendryckx

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Michiel Hendryckx (Adinkerke, 19 november 1951) is een Belgisch persfotograaf, schrijver en televisiefiguur.

Levensloop

Hendryckx bracht zijn jeugd door in De Panne. Sinds 1969 woont hij in Gent. Na de humaniora ging hij aan de Gentse Academie fotografie studeren. Reeds tijdens zijn opleiding was hij actief als persfotograaf voor de krant De Gentenaar. In 1978 kwam hij in vaste dienst bij de Vlaamse Uitgeversmaatschappij (VUM). In hetzelfde jaar kreeg hij een parttimeopdracht als docent fotografie aan de Gentse Academie.

Gedurende de jaren '80 was hij een centrale figuur in het Gentse wereldje van vernieuwende kunst en cultuur. Hij maakte theaterfoto's voor onder meer het Nieuwpoorttheater en het Etherisch Strijkensemble Parisiana, de performancegroep rond Eric De Volder. Hendryckx was ook zelf lid van Parisiana, net als Johan Dehollander, Arne Sierens en Dirk Pauwels. In 1986–1987 begon de samenwerking met de gr…Lees verder op Wikipedia