Strip
Nederlands

War*m? Dar*m!

Midam (auteur), Eric Adam (illustrator), Patelin (scenarist)
In de reeks:
Game over; 22
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Kleine Barbaar — die niet altijd even slim is — moet in een videospel een onhandige prinses uit penibele situaties redden. Merendeels tekstloze eenpagina-ballonstrips in kleur. Vanaf ca. 14 jaar.
Onderwerp
Games
Titel
War*m? Dar*m! / tekeningen Midam, Adam ; scenario Midam, Patelin
Auteur
Midam
Illustrator
Eric Adam
Scenarist
Patelin
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Road tripes
Parallelle titel
Waarom? Daarom?
Uitgever
[Marcinelle]: Dupuis, 2023
45 p. : ill.
ISBN
9789031440948 (paperback)

Besprekingen

Humoristische eenpaginastrips, grotendeels zonder tekst, in de setting van een fantasy-game. Kleine Barbaar, die niet altijd even slim is, moet in een videospel een hysterische prinses — die ook niet altijd even slim is — uit penibele situaties redden. Vanuit deze opzet orkestreren striptekenaar Midam en zijn team steeds gekkere en onverwachte situaties, waarbij de hoofdpersonen niet zelden op een gruwelijke maar hilarische manier aan hun einde komen. De figuren en monsters in ‘War*m? Dar*m!’ zijn getekend in een cartooneske stijl en beleven hun avonturen tegen kleurrijke achtergronden. Voor liefhebbers van absurde, zwarte humor vanaf ca. 14 jaar. Midam (1963) is een Belgische stripauteur en -illustrator. Hij is onder meer bekend van de stripreeks ‘Kid Paddle’. Dit is het 22e album in de serie ‘Game Over’.

Over Midam

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Michel Ledent (Etterbeek, 16 mei 1963) is een Belgisch stripauteur, bekend onder zijn pseudoniem Midam. Hij is de auteur van de strips Kid Paddle en Game over.

Na afgebroken studies binnenhuisarchitectuur en fotografie (aan het INRACI, Institut de radioéléctricité et de cinématographie), volgde hij de opleiding illustratie aan Sint-Lukas in Brussel. Na zijn dienstplicht en enkele jaren stempelen, kon hij aan de slag als illustrator bij enkele bladen, Intermediair (een blad voor kaderleden) en Micro Systèmes (een computerblad). Zijn debuut als striptekenaar kwam er in 1993 met De Gowap op scenario van Mythic, die werd gepubliceerd in Kuifje. Maar na een onenigheid met de scenarist droeg Midam de reeks over aan tekenaar Curd Ridel. Van Patrick Pinchart, hoofdredacteur van Robbedoes, krijgt hij de kans een redactiepagina over videogames te maken voor dit stripmagazine. Hieruit ontstaat het personage van de gamende jongen, …Lees verder op Wikipedia