Boek
Nederlands

Kiekeboe rond

Mies Van Hout (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
DDie cirkel kan ineens de buik van een olifant worden. En die golvende vormen veranderen gemakkelijk in slangen en flamingo’s of misschien wel een reuzenoctopus! Smal, tekstloos, kartonnen prentenboek met fantasierijke kleurenillustraties rond golvende en ronde vormen. Met uitklappagina's. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Kiekeboe rond
Auteur
Mies Van Hout
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, © 2017
[12] p. : ill.
ISBN
9789047708964 (hardback)

Besprekingen

Met kleurige, ronde vormen als uitgangspunt worden grappige dieren gevormd van diverse pluimage. Vogels, insecten, slangen: herkenbare én fantasiewezentjes zwieren, kronkelen en zweven over de dubbele, uitklapbare pagina’s. Voordat de pagina’s worden uitgeklapt, zijn de vormen zichtbaar die de basis van de dieren vormen: je kunt eerst samen raden en fantaseren welke dieren tevoorschijn zullen komen! Kleuren benoemen, dieren tellen, het kan allemaal. Bovendien is er een website (www.kiekeboeboek.nl) met ideeën. Zo kunnen ook dreumesen al kennismaken met het creatieve werk van de illustratrice. Hoge, smalle uitgave in stevige uitvoering van dun karton met twee afgeronde hoeken. Tegelijk verschenen twee andere delen waarin de driehoek en het vierkant centraal staan*. Tekstloze uitgave waarin de illustraties en flappen beginnen en eindigen aan de binnenzijden van het omslag. Vanaf ca. 2 jaar.

Kiekeboe rond

Met dit Kiekeboe-boek wist ik in eerste instantie niet goed wat aan te vangen. Gelukkig kan je aan de achterzijde van het boek al snel een verwijzing vinden naar een bijhorende website met heel wat ideetjes. Dit zijn zowel ideetjes voor dreumessen, peuters als kleuters. Je kan het boek dus voor heel wat leeftijden gebruiken, maar tegelijk blijft de doelgroep van het boek ook erg vaag.Het boek is opgebouwd uit zes keer een dubbele bladzijde die je kan openklappen. Aan de buitenkant van deze dubbele bladzijde staat telkens de basisvorm. Binnenin is hiervan één of meerdere diertjes gemaakt. Zo wordt een rode cirkel opeens het lijf van een olifant of kronkelige strepen een heleboel slangen. Deze resultaten zien er eerder als droomdiertjes uit dan als realistisch getekende beesten. De olifant is nog het meest herkenbare dier, ook al bestaat zijn staart uit gestempelde vierkantjes en zijn lijf uit sterretjes en bolletjes. De dieren uit de vierde prent kan ik bijvoorbee…Lees verder