Boek
Nederlands

Op een onbewoond eiland

Mirjam Mous (auteur), Alex de Wolf (illustrator)
+1
Op een onbewoond eiland
×
Op een onbewoond eiland Op een onbewoond eiland
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Kasper maakt met zijn ouders en zus een reis rond de wereld met een zeilboot. Na een storm komen ze op een onbewoond eiland terecht. AVI-M5. Vanaf ca. 7 jaar.
Leesniveau
AVI M5, AVI 6
Titel
Op een onbewoond eiland
Auteur
Mirjam Mous
Illustrator
Alex de Wolf
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2016
43 p. : ill.
Aantekening
Veilig leren lezen Kim-versie
ISBN
9789048721177 (hardback)

Besprekingen

Een avontuurlijk verhaal over een gezin dat een wereldreis gaat maken, maar onderweg schipbreuk lijdt. Ze moeten op een onbewoond eiland zien te overleven. Dit verhaal is verschenen in de serie ‘Zonnetjes’, ontwikkeld bij de nieuwe versie van Veilig leren lezen en bedoeld voor zogenoemde excellente lezers, na ongeveer 33 weken leesonderwijs, bij kern Afsluiting*, AVI-M5. Deze serie biedt beginnende lezers diverse tekstsoorten en genres waarmee ze leeservaring en -plezier kunnen opdoen en hun leesvoorkeuren kunnen ontdekken en ontwikkelen. Auteur en illustrator hebben allebei hun sporen in de jeugdliteratuur verdiend. Het verhaal is levendig door de vele dialogen en aantrekkelijk, omdat het zowel spanning en emotie als humor bevat. De illustraties werken vooral ondersteunend. Hoofdpersoon Kasper verrast zowel zijn gezinsleden als de lezer door zijn optreden als een soort Robinson Crusoe. Vanaf ca. 7 jaar, maar ook leuk voor iets oudere kinderen.

Over Mirjam Mous

Mirjam Mous (Oosterhout, 7 november 1963) is een Nederlandse auteur van kinderboeken.

Levensloop

Mous' vader is kunstschilder. Ze is opgegroeid in Made. Voordat ze begon met schrijven, werkte ze 20 jaar op de Berkenhof, een school voor speciaal onderwijs in Breda. Sinds 2005 schrijft zij voltijds. Naast jeugd- en jongerenboeken schrijft ze verhalen voor lesmethoden en tijdschriften.

Mous schrijft voor verschillende leeftijden, van beginnende lezers (5+) tot boeken die geschikt zijn voor kinderen van 16 jaar en ouder.

Bibliografie (selectie)

  • Monsters Mollen! (1998) - Van Holkema & Warendorf
  • De juf is een heks (1998) - Van Holkema & Warendorf
  • Allemaal nijlpaarden (1999) - Van Holkema & Warendorf
  • Harige Harrie (1999) - Van Holkema & Warendorf
  • Langejan (2000)…Lees verder op Wikipedia