Boek
Nederlands

Onbehagen en beschaving : berichten uit Lahore, New York en Londen

Mohsin Hamid (auteur), Joris Vermeulen (vertaler)
+1
Onbehagen en beschaving : berichten uit Lahore, New York en Londen
×
Onbehagen en beschaving : berichten uit Lahore, New York en Londen Onbehagen en beschaving : berichten uit Lahore, New York en Londen

Onbehagen en beschaving : berichten uit Lahore, New York en Londen

Genre:
Autobiografisch relaas en visie op politiek, cultuur en religie van de Pakistaanse publicist.
Titel
Onbehagen en beschaving : berichten uit Lahore, New York en Londen
Auteur
Mohsin Hamid 1971-
Vertaler
Joris Vermeulen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Discontent and its civilizations
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2016
224 p.
ISBN
9789023494386 (paperback)

Besprekingen

Verzameling beschouwingen van een internationaal bekend schrijver over cultuur, politiek, religie en het persoonlijke. Hij schrijft vanuit zijn geboortestad Lahore, vanuit New York waar hij studeerde, vanuit Londen waar hij trouwde en vader werd en weer vanuit zijn geboorteland waar hij met vrouw en kind naar terugkeerde. Hij verhuist niet alleen, maar wisselt steeds van perspectief en nodigt de lezer uit dat ook te doen. Hij noemt zichzelf een mengelmoes van culturele invloeden, een hybride persoonlijkheid. Een mens is niet alleen maar moslim, vader of schrijver, maar heeft meer identiteiten. Hij houdt van zijn land, benoemt de problemen en de kansen. Hij bekritiseert Pakistan over hoe het omgaat met minderheden, terwijl die opgeteld een meerderheid vormen! Goede kennismaking met Pakistan, met een wereldburger, een bruggenbouwer.

Over Mohsin Hamid

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Mr.choppers

Mohsin Hamid (geboren op 23 juli 1971) is een Pakistaanse schrijver. Zijn romans zijn Moth Smoke (2000), De val van een fundamentalist (2007), Hoe word je stinkend rijk in het nieuwe Azië (2013), Onbehagen en beschaving: berichten uit Lahore, New York en Londen (2016) en Exit West (2017).

Biografie

Hamid bracht een deel van zijn jeugd door in de Verenigde Staten, waar hij van de leeftijd van 3 tot 9 verbleef, terwijl zijn vader er professor was aan de Stanford University. Vervolgens verhuisde hij met zijn familie terug naar Lahore, Pakistan.

Op achttienjarige leeftijd van keerde Hamid terug naar de Verenigde Staten om zijn opleiding voort te zetten. Hij studeerde summa cum laude af aan de Universiteit van Princeton in 1993, waar hij studeerde onder de schrijvers Joyce Carol Oates en Toni Morrison. Hamid schreef de eerste versie van zijn eerste roman voor een schrijversworkshop onderwezen …Lees verder op Wikipedia