Boek
Nederlands

Nieuw-Zeeland

Monique Van der Burg (redacteur)
Nieuw-Zeeland is de laatste plek ter wereld die werd gekoloniseerd en is nu een van de meest geliefde vakantiebestemmingen. Rudyard Kipling omschreef Nieuw-Zeeland eens als 'het achtste wereldwonder' en daar is niets teveel mee gezegd.

Insight Guide Nieuw-Zeeland is samengesteld door een team van deskundige auteurs en fotografen, waarvan de meeste zelf woonachtig zijn in Nieuw-Zeeland.
Extra onderwerp
Reisgidsen ; Nieuw-Zeeland
Titel
Nieuw-Zeeland / redactie en bewerking Monique Van der Burg-Klein
Redacteur
Monique Van der Burg
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Insight guide New Zealand
Editie
9de geheel herz. dr.
Uitgever
Zeewolde: Cambium, 2016
395 p. : ill.
ISBN
9789066554504 (paperback)

Besprekingen

Deze kleurrijke, Nederlandstalige reisgids over Nieuw-Zeeland begint met vrij uitgebreide inleidingen over de geschiedens, kolonisatie, Maori’s, kunst, keuken e.d. Hierna volgt het hoofddeel met de bezienswaardigheden per regio, eerst het Noordereiland met o.a. Auckland, Northland, Waikato, Coromandel en Wellington, gevolgd door het Zuidereiland met o.m. Christchurch, Canterbury, West Coast, Dunedin en Southland. De bezienswaardigheden worden aan de hand van een regionale routekaart of stadsplattegrond beschreven, terwijl de tekst verder wordt aangevuld met tips in de kantlijn en wordt afgewisseld door kaderteksten over bijzondere thema’s, zoals de unieke flora en fauna, de filmopnamen voor Lord of the Rings, nationale parken enz. De gids wordt afgesloten door een apart geel katern met praktische reisinformatie, enkele adressen van hotels en restaurants (per regio en met prijsindicatie) en een register. De vaak paginavullende foto’s maken de gids tot een kleurrijke uitgave, die verder…Lees verder