Strip
Nederlands

Rodeo

Morris (auteur)
+1
Rodeo
×
Rodeo Rodeo
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Het leven van twee oudere vrouwen, zussen, in Wenen verandert nadat de kleindochter van een van de zussen hen over de tijd van de Tweede Wereldoorlog heeft gevraagd.
Extra onderwerp
westerns, humor
Titel
Rodeo
Auteur
Morris
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Rodeo
Editie
6
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Dupuis, 2010
61 p. : ill.
ISBN
9789031401659 (paperback)

Besprekingen

De levens van de zusters Karla en Sefa zijn al meer dan tachtig jaar met elkaar verweven. Nu wonen ze sinds enkele jaren samen in het ouderlijke huis in Wenen. De relatie tussen de zussen is innig en gecompliceerd, liefdevol en vinnig. Op een dag krijgt Karla van haar kleindochter Teresa uit Amerika een brief waarin ze schrijft dat ze een werkstuk moet maken over de generatie die in Wenen de oorlog heeft doorgebracht. Ze wil daartoe haar grootmoeder en haar zuster interviewen. De zussen kopen een cassetterecorder en beginnen met hun herinneringen op de band in te spreken. Het verleden blijkt hen nog diep te beroeren, hun herinneringen komen totaal niet overeen, maar het heden wordt steeds levendiger. Dan ontmoeten de zussen de heer Gustav Vasicek die verwarrende gevoelens bij hen wekt. Een goedgeschreven en boeiende roman over de relatie tussen twee zussen en ouder worden, met een romantisch einde. De schrijfster (1937) woont in Wenen en schrijft zowel kinderboeken als romans voor vol…Lees verder

Over Morris

Morris (pseudoniem van Maurice De Bevere; de Franse uitspraak van 'Maurice' en 'Morris' is identiek) (Kortrijk, 1 december 1923 – Brussel, 16 juli 2001) was een Belgische striptekenaar die vooral bekend is geworden met zijn stripcreatie Lucky Luke. Hoewel hij in het Frans publiceerde, sprak Morris vloeiend Nederlands.

Biografie

Morris werd geboren in Kortrijk in een middenstandsgezin. Zijn vader was directeur van een fabriekje waar pijpen in terracotta werden gemaakt met pijpenkoppen in de vorm van een hoofd van een bekend persoon.

Morris volgde de middelbare school op het door paters jezuïeten geleide Sint-Jozefscollege te Aalst, waar hij op internaat zat. Deze paters, die in Morris' schooltijd nog een lange zwarte soutane droegen, inspireerden hem voor de figuren van de lijkbidders uit Lucky Luke. Hij raakte er geïnteresseerd in een Pathé-Baby-projector, waarvan hij ook thuis een exemplaar had. Met het…Lees verder op Wikipedia