Titel
Rosa de Papel
Uitvoerder
Myrddin  (gitaar) Michael Campagna  (fluit;saxofoon) Alain Pérez  (basgitaar) Manu Masaedo  (percussie) Jef Neve  (piano) La Susi  (zang) Nino De Pura  (gitaar) Alicia Carrasco  (zang) Koen De Cauter  (zang)
Uitgever
Zephyrus, 2014
1 cd + boekje
EAN
8712618001295
CDR
KCX3743

Over Myrddin

Merlijn (voluit Merlijn Ambrosius; Welsh: Myrddin Emrys) was de tovenaar en Keltische druïde die volgens de sage, zoals beschreven in Geoffrey van Monmouths Historia regum Britanniae, een rol heeft gespeeld bij de opvoeding en in het leven van koning Arthur, de zoon van de Engelse koning Uther Pendragon.

Vermoed wordt dat Van Monmouth twee verschillende druïden 'samensmolt' tot de Merlijn zoals wij die nu kennen: Myrddin Wyltt en Myrddin Emrys.

Volgens verschillende (onder andere Bretonse) overleveringen was Merlijn een zoon van de duivel en een vrouw, en was hij op een vergelijkbare wijze als Jezus verwekt. Men gaf waarschijnlijk op deze manier een verklaring voor zijn magische krachten. Ook werd hiermee een verklaring gegeven voor het onbekend zijn van Merlijns ouders.

In een andere versie is de moeder van Merlijn wel bekend, ze is de dochter van de prins van Dyfed. Koning Vortigern wil de jongen zonder vader offeren om de vernieti…Lees verder op Wikipedia