Boek
Nederlands

De gouden enclaves

Naomi Novik (auteur), Sandra van de Ven (vertaler)
+1
De gouden enclaves
×
De gouden enclaves De gouden enclaves
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
El is uit de Scholomance ontsnapt, maar een nieuw gevaar dreigt. Ze is vastbesloten om terug te keren, ook al is de kans dat ze er ooit weer uit zal komen afschuwelijk klein.
Extra onderwerp
NBD Biblion uitgelicht
Titel
De gouden enclaves
Auteur
Naomi Novik
Vertaler
Sandra van de Ven
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The golden enclaves
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, © 2022
443 p.
ISBN
9789021033679 (hardback)
Andere talen:

Besprekingen

'De Gouden Enclaves' is het spannende slotdeel van de Scholomance-serie: het verhaal over een duistere tovenares wier lot het is om de regels van magie te herschrijven. El is uit de Scholomance ontsnapt, maar een nieuw gevaar dreigt. Iemand is van plan de enclaves te vernietigen. El is vastbesloten terug te keren naar de Scholomance, ook al is de kans dat ze er ooit weer uit zal komen afschuwelijk klein. In meeslepende stijl geschreven. Vanaf ca. 15 jaar. Dit boek maakt deel uit van de serie: 'De Scholomance’.Naomi Novik (New York, 1973) schreef eerder het prijswinnende en sprookjesachtige ‘Ontworteld', waarvan de filmrechten werden verkocht aan Warner Bros. Na het eveneens succesvolle ‘Zilvergaren' kwam Novik met 'Een Dodelijke Opleiding*' en 'De Laatste Leerling**', de eerste twee delen van haar trilogie over de magische school Scholomance.

Over Naomi Novik

Naomi Novik (New York, 1973) is een Amerikaans fantasyschrijfster. Ze werd geboren in de Verenigde Staten, maar haar ouders zijn afkomstig uit Polen en Litouwen.

Novik studeerde Engelse literatuur aan de Brown Universiteit en Informatica aan de Universiteit van Columbia. Ze werkte mee aan het computerspel Neverwinter Nights: Shadows of Undrentide, maar besloot toen om een carrière als schrijfster te beginnen.

Ze debuteerde met haar eerste roman, His Majesty's Dragon (in het Nederlands uitgebracht onder de naam Temeraire). Het was het eerste deel in haar Temeraire trilogie. Na het uitkomen van het eerste boek, in 2006, nam filmregisseur Peter Jackson een optie op de verfilming van de boeken.

Bibliografie

  • Temeraire
    • 2006 - His Majesty's Dragon (Temeraire)
    • 2006 - Throne of Jade (De Jaden Troon)
    • 2006 - Black Powder War (De …Lees verder op Wikipedia