Boek
Nederlands

De laatste leerling

Naomi Novik (auteur), Sandra van de Ven (vertaler)
+1
De laatste leerling
×
De laatste leerling De laatste leerling
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Voor El (17, ik-persoon) is het laatste jaar op de Scholomance anders dan de andere jaren. Om de school succesvol te kunnen verlaten, moeten ze monsters verslaan bij de poorten. Samen met haar vrienden bedenkt ze een strategie om te kunnen vertrekken. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
De laatste leerling
Auteur
Naomi Novik
Vertaler
Sandra van de Ven
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The last graduate
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2021
413 p.
ISBN
9789024597468 (hardback)
Andere talen:

Besprekingen

De 17-jarige El begint aan haar laatste jaar op de Scholomance kostschool voor magie. Nu met bondgenoten en een verliefdheid voor Orion waar ze niet aan toe wil geven. Voor hem heeft El een waarschuwing van haar moeder ontvangen, die ze negeert. Ze moet zich concentreren op hoe ze haar afstudeerdag gaat overleven, want ze weet niet hoeveel monsters ze bij de poorten naar de buitenwereld moeten bevechten. De school lijkt het echter dit jaar op El gemunt te hebben wanneer blijkt dat de monsters alleen haar belagen. De lezer ziet vanuit het perspectief van het sterke personage van El hoe niet alles is wat het lijkt. De spanning blijft wederom hoog door de nodige gevaren binnen de school en de problemen die blijven opstapelen. Maar de hoeveelheid uitleg over magie en de historie ervan vertraagt het tempo enigszins. El is heldhaftig maar ze staat ook voor persoonlijke uitdagingen. Ze ontwikkelt zich van een einzelgänger in een leider met grootse idealen. Els sarcasme en de krachtige overig…Lees verder

Over Naomi Novik

Naomi Novik (New York, 1973) is een Amerikaans fantasyschrijfster. Ze werd geboren in de Verenigde Staten, maar haar ouders zijn afkomstig uit Polen en Litouwen.

Novik studeerde Engelse literatuur aan de Brown Universiteit en Informatica aan de Universiteit van Columbia. Ze werkte mee aan het computerspel Neverwinter Nights: Shadows of Undrentide, maar besloot toen om een carrière als schrijfster te beginnen.

Ze debuteerde met haar eerste roman, His Majesty's Dragon (in het Nederlands uitgebracht onder de naam Temeraire). Het was het eerste deel in haar Temeraire trilogie. Na het uitkomen van het eerste boek, in 2006, nam filmregisseur Peter Jackson een optie op de verfilming van de boeken.

Bibliografie

  • Temeraire
    • 2006 - His Majesty's Dragon (Temeraire)
    • 2006 - Throne of Jade (De Jaden Troon)
    • 2006 - Black Powder War (De …Lees verder op Wikipedia