Boek
Nederlands

Chemische chaos

Nick Arnold (auteur), Tony De Saulles (illustrator)
+1
Chemische chaos
×
Chemische chaos Chemische chaos
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Thematische presentatie van de grondbeginselen van de scheikunde, waarbij thema's als atomen en elektronen, reacties en scheiden, verbindingen en elementen en ontdekkingen en experimenten aan de orde komen. Met cartoonachtige zwart-witte illustraties. Vanaf ca. 14 jaar.
Titel
Chemische chaos / Nick Arnold ; geill. door Tony de Saulles
Auteur
Nick Arnold
Illustrator
Tony De Saulles
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Chemical chaos
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2001?
190 p. : ill.
ISBN
90-206-0515-1

Besprekingen

Thematische presentatie in 14 hoofdstukken van de grondbeginselen en principes van de scheikunde, zoals die in de onderbouw van het voortgezet onderwijs gepresenteerd kan worden: verbindingen en elementen, atomen en elektronen, organische stoffen en kunststoffen, reacties en scheiden, ontdekkingen en experimenten. In de opbouw van de thema's wordt uitgegaan van een 12/13-jarige en op dat niveau worden ook de gepresenteerde proefjes aangeboden. De feitelijke informatie sluit meer aan bij een 14/15-jarige en eerder bij vwo/havo-niveau dan bij vmbo. De vragen en puzzeltjes die door de lopende tekst heen staan geven het verhaal een uitdagend en leuk accent. De feiten en weetjes worden ook vaak sterk badinerend aangeboden, wat bij de doelgroep heel goed werkt. Het register is uitstekend verzorgd. Een enkele redactionele slordigheid doet aan het geheel geen afbreuk. Voor een waarschijnlijk (helaas) beperkte doelgroep vanaf ca. 14 jaar.

Over Nick Arnold

Nick Arnold (Cambridge) is een Engelse kinderboekenschrijver. Zijn eerste boeken verschenen als lesboeken, toen hij zich in het kader van een project van de Universiteit van Londen bezighield met onderwijs aan jonge kinderen. Hierna begon hij ook artikelen te schrijven voor tijdschriften en kranten. Vervolgens ging hij op zoek naar een uitgever die zijn boeken wilde uitgeven en de uitgeverij Scholastic toonde interesse. Onder deze uitgever kwamen zijn bekendste series uit, Horrible Science en Wild Lives. De meeste van zijn boeken zijn geïllustreerd door Tony de Saulles. In Nederland zijn deze boeken uitgegeven onder de naam Waanzinnig om te Weten (Kluitman), samen met boeken van Terry Deary (geschiedenis), Kjartan Poskitt (wiskunde, sterrenkunde,...) en Anita Graneri (aardrijkskunde) vormen deze boeken een interessante kijk op de wetenschap.

Externe links