Boek
Nederlands
Een man raakt bevriend met een opstandige puber die op zoek is naar een minnaar voor zijn depressieve moeder.
Titel
Een jongen
Andere titel
About a boy
Auteur
Nick Hornby
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
About a boy
Uitgever
[Amsterdam]:: Contact, 2003 | Andere uitgaves
270 p.
ISBN
90-254-1680-2

Besprekingen

Een alleenstaande trendgevoelige dertiger die er niets voor voelt een gezinnetje te stichten, zoals zijn vrienden hem aanraden, voelt zich aangetrokken tot alleenstaande moeders, omdat die makkelijk te veroveren zijn, naar hij hoopt. Daarom fingeert hij een tweejarig zoontje en sluit hij zich aan bij een gespreksgroep voor alleenstaande ouders in Noord-Londen. Daar krijgt hij een merkwaardige band met een twaalfjarige jongen die bij zijn alleenstaande, suïcidale moeder woont en op school wordt getreiterd omdat de nieuwste trends op het gebied van popmuziek en kleding aan hem voorbijgaan. Evenals in zijn roman 'High fidelity' draait het in deze roman van Hornby om relatieproblemen en popcultuur. De absurde verwikkelingen waarin zijn personages verstrikt raken, wekken keer op keer hilariteit, waarbij de tranen van het lachen in de ogen schieten, ook al zijn die verwikkelingen soms nog zo tragisch. Daarmee geeft de auteur een uiterst originele kijk op de existentiële vragen die de modern…Lees verder

Over Nick Hornby

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Joe Mabel

Nick Hornby (Redhill, Verenigd Koninkrijk, 17 april 1957) is een Engelse schrijver. Hij werkt en woont in Highbury, het noorden van Londen. Zijn werk gaat regelmatig over obsessief, gefrustreerd gedrag van alleenstaande mannen, over het algemeen van mannen en met name over twee van zijn eigen interesses, muziek en sport. Hij maakt geen ludieke karikatuur van deze personages, of dramatiseert hun problemen, maar probeert ze humoristisch naar voren te brengen.

Biografie

Hornby heeft de Maidenhead Grammar School bezocht en studeerde Engels aan het Jesus College in Cambridge. Hornby is leraar geweest, daarna freelance journalist en werd ten slotte schrijver. Hornby maakte voor het eerst naam met Fever Pitch, een boek over zijn levenslange liefde voor de voetbalclub Arsenal. Dit boek en zijn twee eerste romans, High Fidelity en About a Boy, zijn gebaseerd op zijn eigen levenservaring.

In 1999 kreeg Hornby …Lees verder op Wikipedia