Boek
Engels

How to be good

Nick Hornby (auteur)
Een welgesteld Londens echtpaar wil goed doen in de wereld en stuit daarbij tragi-komisch op de grens tussen weldoenerij en zelfbehoud.
Onderwerp
Huwelijk
Titel
How to be good
Auteur
Nick Hornby
Taal
Engels
Uitgever
Harmondsworth: Penguin, 2001
244 p.
ISBN
0-141-00858-X

Andere talen:

Besprekingen

Het vierde boek van een snel populair geworden Britse romancier. In de openingsscène ligt de vertelster met haar eerste minnaar en haar mobieltje in een hotelbed en belt haar man dat ze scheiden wil wat ze niet helemaal meent. Een wrang, vermakelijk en herkenbaar tijds- en zedenbeeld rond een echtpaar van bijna-veertig met nog vrij jonge kinderen in de dure Londense wijk Holloway. Zij is als huisarts de hoofdkostwinster, hij is min of meer mislukt als journalist en reclametekstschrijver en totaal als romancier. Zijn geldingsdrang vindt een nieuwe uitweg als hij van zijn rugpijn wordt afgeholpen door een gesjochte handoplegger, die zich GoodNews noemt. Samen beginnen ze een campagne om goed te doen voor dakloze jongeren en ze krijgen buren in hun dure straat zo ver kamers te geven aan geselecteerde randjongeren, wat faliekant en komisch afloopt, maar niet in alle zes gevallen. De auteur beschrijft plausibel hoe het stukgelopen huwelijk toch nog (voorlopig?) gelijmd wordt en hoe de kind…Lees verder

Over Nick Hornby

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Joe Mabel

Nick Hornby (Redhill, Verenigd Koninkrijk, 17 april 1957) is een Engelse schrijver. Hij werkt en woont in Highbury, het noorden van Londen. Zijn werk gaat regelmatig over obsessief, gefrustreerd gedrag van alleenstaande mannen, over het algemeen van mannen en met name over twee van zijn eigen interesses, muziek en sport. Hij maakt geen ludieke karikatuur van deze personages, of dramatiseert hun problemen, maar probeert ze humoristisch naar voren te brengen.

Biografie

Hornby heeft de Maidenhead Grammar School bezocht en studeerde Engels aan het Jesus College in Cambridge. Hornby is leraar geweest, daarna freelance journalist en werd ten slotte schrijver. Hornby maakte voor het eerst naam met Fever Pitch, een boek over zijn levenslange liefde voor de voetbalclub Arsenal. Dit boek en zijn twee eerste romans, High Fidelity en About a Boy, zijn gebaseerd op zijn eigen levenservaring.

In 1999 kreeg Hornby …Lees verder op Wikipedia