Strip
Nederlands

A...a...aliens!

Nix (auteur), Benus (illustrator)
+1
A...a...aliens!
×
A...a...aliens! A...a...aliens!
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De verdwijning van een jongen neemt onwerkelijke proporties aan wanneer er foto’s opduiken van ufo’s en aliens. Voor het team van de Buurtpolitie lijken de daders deze keer niet uit de buurt te komen maar uit een ander universum... De commissaris blijft echter down-to-earth en gebruikt zoals steeds zijn gezond verstand. Kan hij op die manier een alien in de boeien slaan en tot bekentenissen dwinge
Onderwerp
Politie
Titel
A...a...aliens!
Auteur
Nix
Illustrator
Benus
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2021
32 p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie De buurtpolitie
ISBN
9789002272066 (paperback)

Besprekingen

Aliens, die bestaan toch niet? Of wel? Een jongen, Jonas, is vermist. Aan de politie de taak om hem terug te vinden. Hij is op mysterieuze wijze verdwenen vanuit zijn huis, terwijl zijn ouders thuis waren. De commissaris ontdekt dat Jonas dacht dat er een UFO zou gaan landen op de avond van zijn vermissing. Had hij gelijk? Zouden buitenaardse wezens Jonas mee hebben genomen? Een vermakelijk nieuw avontuur naar de bekende gelijknamige Vlaamse tv-serie. Met humor onderzoekt het politieteam deze ernstige zaak, waarbij meerdere ruimteschepen en zelfs een heuse alien gespot worden. Verschillende plotlijnen lopen in elkaar over. Zo hebben Stafke en Pitou last van ratten, leert Brigitte een buitenaardse taal en heeft de pastoor een klopgeest in zijn huis. De karikaturale personages zijn herkenbaar en een gezonde dosis grappen wisselen elkaar gestaag af. Het verhaal bouwt zich goed op en de zaak wordt tot ieders tevredenheid opgelost. Twaalfde deel uit een stripreeks, ook prima losstaand te l…Lees verder

Over Nix

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Selbymay

Nix is het pseudoniem van de Vlaamse cartoonist Marnix Verduyn (Kortrijk, 20 juni 1969). Hij staat vooral bekend om zijn gagstrips Kinky & Cosy.

Biografie

Nix is burgerlijk ingenieur elektrotechniek en docent aan het stripatelier van het Brusselse St.-Lucas Instituut. Hij publiceert onder meer in Le Vif Focus, Yeti, PAN, Spirou, Le Feraille Illustré, De Standaard, De Morgen en Focus Knack.

Zijn bekendste reeks Kinky & Cosy was ook gedurende een aantal seizoenen als animatieserie te zien in het televisieprogramma Volt. In 2006 won het Kinky & Cosy-album Is het nog ver? de prijs voor het beste humoralbum op het Internationale Stripfestival van Angoulême. In 2007 won het derde album van Kinky & Cosy de jeugdprijs, Le petit Spirou, op de stripveertiendaagse van Brussel.

Een andere stripreeks van Nix is Billy Bob, een absurde humo…Lees verder op Wikipedia