Strip
Nederlands

De gijzeling

Nix (auteur)
+1
De gijzeling
×
De gijzeling De gijzeling

De gijzeling

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Tijdens een uitstap met het hele politiekorps naar het kunstmuseum is de commissaris helemaal weg van het schilderij, ‘De gijzeling’. ’s Nachts krijgt het team van de Buurtpolitie een oproep: ‘De gijzeling’ werd gestolen! En ze kunnen de commissaris niet bereiken... Heeft hij iets met de zaak te maken? De agenten van de Buurtpolitie zetten alles op alles om de waarheid te achterhalen.
Onderwerp
Politie
Titel
De gijzeling
Auteur
Nix
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2020
32 p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie De buurtpolitie
ISBN
9789002269950 (paperback)

Besprekingen

Tijdens een bezoek aan het museum raakt commissaris Berckmans opgesloten in het toilet. 's Nachts wordt hij bevrijd door een inbreker die hem dwingt mee te werken aan het stelen van het schilderij 'De Gijzeling'. Zijn collega's zijn verbijsterd als ze op de beelden van de bewakingscamera's alleen de commissaris zien. Loopt dit goed af? De politie heeft weleens moeilijker raadsels opgelost. Met de nodige grappen en ingenieuze vondsten wordt het raadsel opgelost. Plezant stripalbum met karikaturale tekeningen, dito personages en voor de hand liggende grappen. Afzonderlijk leesbaar naast het vorige deel, 'Supersloef' (2020)*.

Over Nix

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Selbymay

Nix is het pseudoniem van de Vlaamse cartoonist Marnix Verduyn (Kortrijk, 20 juni 1969). Hij staat vooral bekend om zijn gagstrips Kinky & Cosy.

Biografie

Nix is burgerlijk ingenieur elektrotechniek en docent aan het stripatelier van het Brusselse St.-Lucas Instituut. Hij publiceert onder meer in Le Vif Focus, Yeti, PAN, Spirou, Le Feraille Illustré, De Standaard, De Morgen en Focus Knack.

Zijn bekendste reeks Kinky & Cosy was ook gedurende een aantal seizoenen als animatieserie te zien in het televisieprogramma Volt. In 2006 won het Kinky & Cosy-album Is het nog ver? de prijs voor het beste humoralbum op het Internationale Stripfestival van Angoulême. In 2007 won het derde album van Kinky & Cosy de jeugdprijs, Le petit Spirou, op de stripveertiendaagse van Brussel.

Een andere stripreeks van Nix is Billy Bob, een absurde humo…Lees verder op Wikipedia