Strip
Nederlands

Gauwdief 2.0

Nix (auteur)
+1
Gauwdief 2.0
×
Gauwdief 2.0 Gauwdief 2.0

Gauwdief 2.0

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Een beruchte beklimmer van gebouwen wordt veroordeeld tot het dragen van een enkelband. Iedereen denkt dat hiermee een einde komt aan een lange reeks inbraken waarvoor hij verantwoordelijk was, maar niets in minder waar. Kort daarna volgen opnieuw meldingen van ontvreemde juwelen en waardepapieren. De veroordeelde inbreker kan het niet zijn, want die zit thuis. Nochtans dragen de inbraken overduid
Onderwerp
Politie
Titel
Gauwdief 2.0
Auteur
Nix
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2021
32 p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie De buurtpolitie
ISBN
9789002272073 (paperback)

Besprekingen

John Kazak is een beruchte inbreker. Hij kan als een insect hoge gebouwen beklimmen en zo open ramen binnenglippen. Maar na een val van dertig meter komt hij in een rolstoel terecht en wordt berecht. Toch volgen kort daarop de raarste diefstallen via kleine open raampjes op grote hoogte. Het schijnt dat er alleen kleine objecten van hoge waarde worden gestolen. Als John niet thuis met een politie enkelband in een rolstoel zat, zou de politie hem zeker verdenken. Maar nu zitten de flikken met hun handen in het haar. Deze zeer humoristische politiekomedie speelt zich af in België en dus met Vlaamse politie. Het verhaal verloopt chronologisch. Dit is het dertiende deel van de stripserie 'De buurtpolitie', maar het is een los verhaal en dus zelfstandig te lezen. Auteur en illustrator Nix heeft een lange stripbibliografie achter de rug. Zijn vlotte vertel- en tekenstijl komen dus niet uit de lucht vallen. Het verhaal is goed te volgen, zonder gecompliceerde twists. Al met al dus een aardig…Lees verder

Over Nix

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Selbymay

Nix is het pseudoniem van de Vlaamse cartoonist Marnix Verduyn (Kortrijk, 20 juni 1969). Hij staat vooral bekend om zijn gagstrips Kinky & Cosy.

Biografie

Nix is burgerlijk ingenieur elektrotechniek en docent aan het stripatelier van het Brusselse St.-Lucas Instituut. Hij publiceert onder meer in Le Vif Focus, Yeti, PAN, Spirou, Le Feraille Illustré, De Standaard, De Morgen en Focus Knack.

Zijn bekendste reeks Kinky & Cosy was ook gedurende een aantal seizoenen als animatieserie te zien in het televisieprogramma Volt. In 2006 won het Kinky & Cosy-album Is het nog ver? de prijs voor het beste humoralbum op het Internationale Stripfestival van Angoulême. In 2007 won het derde album van Kinky & Cosy de jeugdprijs, Le petit Spirou, op de stripveertiendaagse van Brussel.

Een andere stripreeks van Nix is Billy Bob, een absurde humo…Lees verder op Wikipedia