Strip
Nederlands

Is het nog ver ?

Nix (auteur)
Eenstrooks ballonstrips.
Titel
Is het nog ver ?
Auteur
Nix
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Grint, 2001
96 p. : ill.
ISBN
90-5617-367-7

Besprekingen

De tweeling Kinky & Cosy zijn de hoofdpersonen uit deze bizarre strip. De meeste grappen bestaan uit enkele stroken. De grappen zijn origineel, scherp af en toe een beetje grof, maar voor liefhebbers van zwarte humor een must. De twee meisjes spelen vaak de hoofdrol en dan hebben de grappen betrekking op puberteit, schoolleven en dergelijke. Wat vooral opvalt aan dit album, zijn de goede verzorging, het heldere kleurgebruik, de grappige tekeningen en de goed leesbare en geestige teksten. Er wordt regelmatig doorgeborduurd op een bepaald onderwerp, maar nooit te lang. Diverse personages komen regelmatig terug zoals de brandweerman die een andere baan zoekt (onder andere vuurspuwer, tuinsproeier en dergelijke). Een geslaagd album voor volwassen stripliefhebbers met een gevoel voor wat zwarte humor.

Over Nix

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Selbymay

Nix is het pseudoniem van de Vlaamse cartoonist Marnix Verduyn (Kortrijk, 20 juni 1969). Hij staat vooral bekend om zijn gagstrips Kinky & Cosy.

Biografie

Nix is burgerlijk ingenieur elektrotechniek en docent aan het stripatelier van het Brusselse St.-Lucas Instituut. Hij publiceert onder meer in Le Vif Focus, Yeti, PAN, Spirou, Le Feraille Illustré, De Standaard, De Morgen en Focus Knack.

Zijn bekendste reeks Kinky & Cosy was ook gedurende een aantal seizoenen als animatieserie te zien in het televisieprogramma Volt. In 2006 won het Kinky & Cosy-album Is het nog ver? de prijs voor het beste humoralbum op het Internationale Stripfestival van Angoulême. In 2007 won het derde album van Kinky & Cosy de jeugdprijs, Le petit Spirou, op de stripveertiendaagse van Brussel.

Een andere stripreeks van Nix is Billy Bob, een absurde humo…Lees verder op Wikipedia