Strip
Nederlands

Spoel mij uit a.u.b.

Nix (auteur)

Spoel mij uit a.u.b.

In de reeks:
Eenstrooks ballonstrips.
Titel
Spoel mij uit a.u.b.
Auteur
Nix
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
's-Hertogenbosch: Silvester, 2003
47 p. : ill.
ISBN
9789058850607 (paperback)

Besprekingen

De Belgische striptekenaar Nix timmert met Kinky & Cosy al een tijdje aan de weg en langzamerhand lijkt het besef bij een groter publiek door te dringen (ook in Nederland) dat dit echt een goede humorstrip is. Hoofdpersonen zijn twee rare meisjes in rode jurkjes, van wie een brildragend. Ze zitten nog op school en daar zijn natuurlijk veel grappen over, maar ook over een vrouw die in een seksshop geen dildo durft te kopen, dus maar een pakje kauwgom bestelt. "Met of zonder de clitoris stimulator?" vraagt de verkoper. En wanneer de twee meisjes 800 kilogram rundergehakt bestellen bij de slager krijgen ze dat ook daadwerkelijk. Een paar stroken later sjouwen ze nog met een kruiwagen vol gehakt rond. Nix' humor is qua originaliteit en timing te vergelijken met die van Jeroen de Leijer (Eefje Wentelteefje) en Mark Retera (Dirkjan). Erg grappig dus.

Over Nix

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Selbymay

Nix is het pseudoniem van de Vlaamse cartoonist Marnix Verduyn (Kortrijk, 20 juni 1969). Hij staat vooral bekend om zijn gagstrips Kinky & Cosy.

Biografie

Nix is burgerlijk ingenieur elektrotechniek en docent aan het stripatelier van het Brusselse St.-Lucas Instituut. Hij publiceert onder meer in Le Vif Focus, Yeti, PAN, Spirou, Le Feraille Illustré, De Standaard, De Morgen en Focus Knack.

Zijn bekendste reeks Kinky & Cosy was ook gedurende een aantal seizoenen als animatieserie te zien in het televisieprogramma Volt. In 2006 won het Kinky & Cosy-album Is het nog ver? de prijs voor het beste humoralbum op het Internationale Stripfestival van Angoulême. In 2007 won het derde album van Kinky & Cosy de jeugdprijs, Le petit Spirou, op de stripveertiendaagse van Brussel.

Een andere stripreeks van Nix is Billy Bob, een absurde humo…Lees verder op Wikipedia