Titel
Iklimler
Andere titel
Climates
Regisseur
Nuri Bilge Ceylan
Acteur
Ebru Ceylan
Taal
Turks
Uitgever
Contact Film, 2006
1 dvd-video
Oorspr. opname
2006
Speelduur
98 min.
Aantekening
Turks gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
ISBN
9789078716204
mooov

Over Nuri Bilge Ceylan

Nuri Bilge Ceylan (Istanboel, 26 januari 1959) is een Turks filmregisseur.

Nuri Bilge Ceylan voltooide eerst zijn ingenieursopleiding aan de Bosporus-Universiteit, voordat hij film ging studeren in Istanboel. Hij debuteerde in 1995 met de korte film Koza. Verschillende van zijn films vielen in de prijzen op de grote Europese festivals. Zo won hij met zijn dramafilm Kış uykusu in 2014 de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes. Ceylan wordt in zijn stijl vergeleken met Yasujiro Ozu en Ingmar Bergman.

Filmografie

  • 1995: Koza
  • 1997: Kasaba
  • 1999: Mayıs sıkıntısı
  • 2002: Uzak
  • 2006: İklimler
  • 2008: Üç maymun
  • 2011: Bir zamanlar Anadolu'da
  • 2014: Kış uykusu
  • 2018: Ahlat Ağacı

Externe link