Hun deelname aan de oorlog in Afghanistan werkt diep in op de leden van een regiment Italiaanse elitesoldaten.
Titel
Het menselijk lichaam
Auteur
Paolo Giordano
Vertaler
Mieke Geuzebroek Pietha De Voogd
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il corpo umano
Uitgever
Leidschendam: Xl, 2014
471 p.
Aantekening
Gebaseerd op de 2de dr. uit 2013
ISBN
9789046310229 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

De Italiaanse auteur Giordano (1982) werd wereldberoemd met zijn bestseller 'De eenzaamheid van de priemgetallen'. In deze roman beschrijft hij de wederwaardigheden van een regiment Italiaanse elitesoldaten in Afghanistan. Met de legerarts als hoofdpersonage en daarnaast een aantal zorgvuldig uitgewerkte andere karakters volgen we de verveling, de onderlinge spanning, de ontberingen, de harde intimiteit en het wezen van de oorlog: vechten en sneuvelen. Giordano vervlecht de persoonlijke levens en het militaire leven (ook na de tijd in Afghanistan volgen we sommige personages) en toont de parallellen tussen psychologische oorlogsvoering in het dagelijks leven en de collectieve wreedheid van een echte oorlog. Een briljant geschreven, psychologisch en literair subtiel gecomponeerde, harde, geëngageerde roman, waarin de menselijke natuur genadeloos op de snijtafel ligt, maar waarin naast spanning en ontluistering ook plaats is voor vriendschap en humor.

Over Paolo Giordano

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Elena Torre

Paolo Giordano (Turijn, 19 december 1982) is een Italiaans schrijver.

Biografie

Paolo Giordano is woonachtig in San Mauro Torinese, een klein dorp in de buurt van Turijn. De vader van Giordano is gynaecoloog, zijn moeder lerares Engels.

De jonge schrijver studeerde in 2007 cum laude af in natuurkunde. In een project dat mede gefinancierd werd door het Istituto Nazionale di Fisica Nucleare, bestudeerde hij met andere wetenschappers de eigenschappen van bottom quark-deeltjes. Hij had ook een grote interesse in architectuur.

Zijn eerste werk, De eenzaamheid van de priemgetallen, in het Italiaans La solitudine dei numeri primi, won verschillende prijzen, waaronder de belangrijkste Italiaanse literatuurprijs de Premio Strega.

Bovendien kreeg de schrijver voor dit boek de Premio Campiello, de Premio Fiesole Narrativa Under 40, de Merck-Serono-prijs voor wetenschap en literatuur e…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek