Boek
Nederlands

Het meisje uit de jungle

Patrick Lagrou (auteur)
+1
Het meisje uit de jungle
×
Het meisje uit de jungle Het meisje uit de jungle

Het meisje uit de jungle

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Samen met zijn vader maakt een 18-jarige jongen een studiereis naar een onbekende Indianenstam in het Amazonegebied van Venezuela en vindt daar zijn grote liefde bij een Indiaans meisje.
Titel
Het meisje uit de jungle
Auteur
Patrick Lagrou
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2001
207 p.
ISBN
90-6822-300-3

Besprekingen

Een antropoloog maakt samen met zijn ca. 18-jarige zoon een studiereis naar de Yanomami-indianen in het Amazonegebied van Venezuela. Het is een van de laatste stammen die de Westerse beschaving 'nog niet opgedrongen hebben gekregen door missionarissen'. Al gauw maken de twee blanke onderzoekers zich zelf schuldig aan verstoring van het natuurlijk evenwicht in de jungle, met name wanneer de jongen verliefd wordt op een Indiaans meisje dat hij ook tot vrouw krijgt. Het recht van de sterkste, vrouwenhandel, verkrachting, wraak, kannibalisme, rituelen, corruptie zijn allemaal in het boek verwerkt. Een overdadig verhaal dus, dat met wat meer soberheid overtuigender zou zijn geweest. De cultuurschokken van het meisje in haar relatie met haar vriend/echtgenoot zijn wat al te simplistisch voorgesteld. Achterin wordt vermeld dat de auteur schrijft vanuit zijn eigen ervaring met Indianen; tevens is een kleine bibliografie toegevoegd. Normale druk; passende, gekleurde, kuise omslagtekening van d…Lees verder

Over Patrick Lagrou

CC BY 3.0 - Foto van/door PieterDP

Patrick Lagrou (Brugge, 1 oktober 1949) is een Vlaams jeugdauteur. Hij is vooral bekend van de dolfijnenkindserie.

Biografie

Al op 18-jarige leeftijd doorkruiste Patrick Lagrou Amerika, Europa en Noord-Afrika in een rammelkar. Over die reizen maakte hij reportages en gaf dia-voorstellingen. Nadien bleef hij verder rondreizen en filmreportages maken.

Op zijn reizen spraken vooral tropische eilanden en de wereld onder water hem aan. Hij gaf er in Vlaanderen meer dan 900 dia- en filmvoordrachten over. Zijn foto's en films werden internationaal bekroond, en hij schreef ook honderden artikels en boeken voor volwassenen.

Lagrou oefende enige tijd het beroep van advocaat uit. Ook was hij vele jaren duikinstructeur en leidde een aantal van hen zelf ook op tot duikinstructeur. Alleen, het schrijven bleef zijn leven beheersen.

In de jaren tachtig ging zijn aandacht steeds meer uit naar zijn twee opgroeiende doc…Lees verder op Wikipedia