Boek
Nederlands

Ik dacht : mijn vader is God : ware verhalen uit Amerika

Paul Auster (redacteur)

Ik dacht : mijn vader is God : ware verhalen uit Amerika

Genre:
Verhalen van gewone Amerikanen over bijzondere gebeurtenissen in hun leven.
Titel
Ik dacht : mijn vader is God : ware verhalen uit Amerika / onder red. van Paul Auster
Redacteur
Paul Auster
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
I thought my father was God and other true tales of American life
Uitgever
Amsterdam: De Arbeiderspers, 2002
367 p.
ISBN
90-295-0033-6

Besprekingen

De personages in de romans van de Amerikaanse schrijver Paul Auster (1947) hebben meestal een intellectualistische dictie. In deze fascinerende bloemlezing laat hij heel andere stemmen horen: die van gewone Amerikanen. In het kader van het National Story Project zonden vierduizend Amerikanen in de loop van 1999 het verhaal in van een bijzondere gebeurtenis uit hun leven. Auster koos er telkens een uit om voor de radio voor te lezen en deze 179 verhalen (1 tot 3 blz.) zijn nu hier gebundeld en geordend in rubrieken als: Familie, Dood, Slapstick, Dieren, Vreemden, Liefde, Oorlog, Dromen. Het zijn ware verhalen die klinken alsof ze verzonnen zijn. De vaak nuchtere toon, zonder zelfbeklag en literaire franje, maakt ze nog eens zo roerend. Het is moeilijk voor te stellen dat iemand dit boek uitleest zonder af en toe even uit het raam te staren, mijmerend over dit wonderlijk bestaan. Paperback; kleine druk. In Amerika verschenen als 'I thought my father was God' en in Engeland als 'True tal…Lees verder

Over Paul Auster

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Paul Benjamin Auster (Newark (New Jersey), 3 februari 1947) is een Amerikaans auteur. Hij is getrouwd met schrijfster Siri Hustvedt. Auster staat bekend als een postmodern auteur.

Literaire loopbaan

Na het behalen van een diploma aan de Columbia University in 1970 verhuisde Auster naar Frankrijk. Sinds zijn terugkeer in Amerika in 1974 heeft hij zijn eigen gedichten, essays, romans en vertalingen van Franse schrijvers zoals Stéphane Mallarmé en Joseph Joubert gepubliceerd.

Zijn eerste roman was een detectiveroman genaamd Squeeze Play en werd geschreven onder het pseudoniem Paul Benjamin (Benjamin is zijn tweede naam).

Auster bereikte bekendheid met een reeks van drie experimentele detectiveverhalen (City of Glass (1985), Ghosts (1986) en The Locked Room (1986)) die collectief als The New York Trilogy werd gepubliceerd (1987). Deze boeken zijn geen conventionele detectivev…Lees verder op Wikipedia