Boek
Engels

Travels in the scriptorium

Paul Auster (auteur)

Travels in the scriptorium

Een oude man is zijn geheugen kwijt en wordt stap voor stap met zijn verleden geconfronteerd.
Titel
Travels in the scriptorium
Auteur
Paul Auster
Taal
Engels
Uitgever
London: Faber and Faber, 2006 | Andere uitgaves
130 p.
ISBN
0-571-23255-8 9780571232550

Andere talen:

Besprekingen

Een oude man bevindt zich in een nagenoeg lege kamer. Hij weet niet waar hij is en zelfs niet wie hij is. Op een bureau ligt een stapeltje foto's en een onvoltooid manuscript. Anna, een vrouw van middelbare leeftijd, is zijn eerste bezoeker. Ze verzorgt hem en geeft hem te eten. Laten volgen meer bezoekers, o.a. een advocaat en een dokter. Zij moedigen hem aan het manuscript te lezen. Het beschrijft een wereld die de zijne zou kunnen zijn, maar evenzeer een andere. Hij kent de man die beschreven wordt niet: is hij het zelf? Hij ontdekt dat hij zelf een man met veel macht geweest moet zijn die het nodige bloed aan zijn handen heeft kleven. Het raadsel wie de man is en wat hij in zijn leven gedaan heeft, wordt niet opgelost. Het verhaal is een duistere puzzel die de lezer aan het denken zet over leven en dood, over werkelijkheid en fantasie vooral over het begrip tijd dat een zo belangrijke rol speelt in ieders leven. Paperback met kleine druk.

Over Paul Auster

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Paul Benjamin Auster (Newark (New Jersey), 3 februari 1947) is een Amerikaans auteur. Hij is getrouwd met schrijfster Siri Hustvedt. Auster staat bekend als een postmodern auteur.

Literaire loopbaan

Na het behalen van een diploma aan de Columbia University in 1970 verhuisde Auster naar Frankrijk. Sinds zijn terugkeer in Amerika in 1974 heeft hij zijn eigen gedichten, essays, romans en vertalingen van Franse schrijvers zoals Stéphane Mallarmé en Joseph Joubert gepubliceerd.

Zijn eerste roman was een detectiveroman genaamd Squeeze Play en werd geschreven onder het pseudoniem Paul Benjamin (Benjamin is zijn tweede naam).

Auster bereikte bekendheid met een reeks van drie experimentele detectiveverhalen (City of Glass (1985), Ghosts (1986) en The Locked Room (1986)) die collectief als The New York Trilogy werd gepubliceerd (1987). Deze boeken zijn geen conventionele detectivev…Lees verder op Wikipedia