Dvd
Engels

Victor Frankenstein

Paul McGuigan (regisseur), Mary Wollstonecraft Shelley (naar het werk van), Daniel Radcliffe (acteur)

Victor Frankenstein

Paul McGuigan (regisseur), Mary Wollstonecraft Shelley (naar het werk van), Daniel Radcliffe (acteur)
Igor, de assistent van medicijnenstudent Victor Frankenstein, is getuige van diens geobsedeerde zoektocht naar het maken van leven.
Titel
Victor Frankenstein
Regisseur
Paul McGuigan
Naar het werk van
Mary Wollstonecraft Shelley
Acteur
Daniel Radcliffe Jessica Brown Findlay
Componist
Craig Armstrong 1959-
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, © 2016
1 dvd-video
Oorspr. opname
2015
Speelduur
ca. 105 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
8712626083283

Besprekingen

De sciencefiction-horrorfilm 'Victor Frankenstein' van de Amerikaanse regisseur Paul McGuigan (Sherlock; Monroe) vertelt het verhaal van Mary Shelley’s Frankenstein vanuit het perspectief van Igor Strausman (Daniel Radcliffe). Medicijnenstudent Frankenstein (James McAvoy) komt in contact met de briljante circusartiest Igor en neemt hem in dienst als zijn assistent. Samen werken ze aan Viktor’s droom: mensen helpen door hen onsterfelijk te maken. Viktor raakt echter geobsedeerd door zijn werk en gaat steeds verder in zijn experimenten, met gruwelijke gevolgen. Monica Meijer (cinemagazine.nl): ‘(…) ziet er gelikt uit. De setting in Victoriaanse tijd doet het verhaal veel goed. (…) Daniel Radcliffe is een prima Igor, maar de show wordt gestolen door James McAvoy, die meer dan overtuigt in zijn toch al goed geschreven rol. (…) Maar dat neemt niet weg dat ‘Victor Frankenstein’ een vermakelijke film is, die beter is dan vele van de andere Frankenstein-titels die door Mary Shelley geïnspiree…Lees verder

Over Paul McGuigan

CC BY 2.0 - Foto van/door Fashion photographer Anthony Citrano at http://www.zigzaglens.com/

Paul McGuigan (Bellshill, 19 september 1963) is een Schotse film- en televisieregisseur.

Biografie

Paul McGuigan begon in de jaren 1990 als televisieregisseur aan zijn carrière. In 1998 maakte hij zijn filmdebuut met het komisch drama The Acid House. Twee jaar later volgde de Britse gangsterfilm Gangster No. 1 (2000), met een cast bestaande uit onder meer Paul Bettany, Malcolm McDowell en David Thewlis. De film leverde hem een European Film Award-nominatie op in de categorie voor ontdekking van het jaar.

Na de eeuwwisseling werd hij vooral bekend als de regisseur van de misdaadfilm Lucky Number Slevin (2006) en de populaire tv-serie Sherlock. Voor de aflevering "A Scandal in Belgravia" (2012) werd hij genomineerd voor een Emmy Award. Daarnaast regisseerde hij ook de pilots voor de series Scandal, Devious Maids en Designated Survivor.

Filmogra…Lees verder op Wikipedia