Boek
Nederlands

Boven op tante Agaat

Paul van Loon (auteur), Silvie Buenen (illustrator)
+1
Boven op tante Agaat
×
Boven op tante Agaat Boven op tante Agaat
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Willie (8) gaat met zijn dunne knijptante naar de dierentuin. Daar komt tante onder een olifant. Willie bedenkt iets geks om haar te redden. AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Leesniveau
AVI E3, AVI 3
Titel
Boven op tante Agaat
Auteur
Paul van Loon 1955-
Illustrator
Silvie Buenen
Taal
Nederlands
Editie
Herziene uitgave
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2019 | Andere uitgaven
35 p. : ill.
ISBN
9789048736690 (hardback)

Besprekingen

Tante Agaat komt bij Willie op bezoek als zijn ouders weg zijn. Hij haat haar, omdat ze in zijn wangen knijpt, rauwe vis eet, onaardig is tegen zijn poes Roodvonk, en hem steeds opdrachten geeft. Als ze samen in de dierentuin zijn en zijn tante weer bij de gier, haar lievelingsdier, staat te kijken, ziet Willie zijn kans schoon en lokt hij haar naar de olifanten. Is het waar dat dikke tantes aardiger zijn dan magere? Het aanvankelijk lezenboekje is geschreven op niveau AVI-E3. Iedere korte zin begint op een nieuwe regel met een hoofdletter en bevat ook meerlettergrepige woorden. Het verhaal wordt ondersteund door kleine en veel paginagrote gekleurde illustraties. Op het omslag is Willie te zien, met zijn kat en zijn oma die half onder de olifant verdwijnt. Herziene editie, zowel qua tekst als beeld; eerdere edities verschenen met illustraties van Wim Hofman en tekst op niveau AVI-E4. Nu verschenen als deel in de serie 'AVI-lezen met Paul van Loon'. Een leuk en humoristisch verhaal voo…Lees verder

Boven op tante Agaat

Willie baalt, want tante Agaat komt op bezoek. Tantes zijn doorgaans lief en gezellig, maar tante Agaat is echt een afschuwelijk mens. Hij doet de voordeur op slot, zodat ze niet binnen kan. Jammer genoeg vergeet hij de achterdeur. Onmiddellijk begint ze te commanderen: ze wil iets eten, na haar bad moet Willie de badkamer opruimen. Tot overmaat van ramp moet hij mee naar de dierentuin, waar tante Agaat enkel maar naar de roofvogels wil kijken, dieren met wie ze een treffende fysieke gelijkenis vertoont. O jee, bij de olifanten loopt het mis: een van de olifanten gaat boven op tante Agaat zitten, en ze is zo plat als een vijg. Wat nu? Snel rolt Willie haar op tot een bal en duwt haar naar huis. Thuis pompt hij haar weer op met een fietspomp. En zo verandert de magere, strenge tante Agaat in een ronde en gezellige tante. Dit is een grappig leesboekje met een goed en fantasierijk verhaal en voldoende spanning. Het is goed aangepast aan jonge lezertjes: eenvoudige, maar treffende woor…Lees verder

Over Paul van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de boe…Lees verder op Wikipedia