Boek
Nederlands

Lente met Fien en Milo

Pauline Oud (auteur)

Lente met Fien en Milo

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Het is lente. Fien en Milo gaan naar buiten om bloemen te planten in de tuin en te picknicken. Wat zullen ze allemaal meenemen? En trekken ze hun nieuwe schoenen aan of hun klompjes? Prentenboek met eenvoudige illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Natuur, Lente
Titel
Lente met Fien en Milo
Auteur
Pauline Oud
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2019
[24] p. : ill.
ISBN
9789044835533 (hardback)

Besprekingen

Konijn Fien en muis Milo vieren de lente. Ze gaan naar buiten, bloemetjes planten en picknicken. De begeleidende tekst staat beurtelings onder of boven aan de pagina’s. De helder gekleurde tekeningen zijn zwartomlijnd en laten allerlei details zien die nodig zijn voor de activiteiten van Fien en Milo, zoals een picknickkleed, gieter en een harkje. Er staan spelenderwijs wat vragen bij. Daarnaast wordt een ei gevonden, maar het is rood-wit, van wie zou dat zijn? De zoektocht leidt tot een verrassing. De duidelijke en gedetailleerde afbeeldingen zijn gedrukt op stevig glanzend papier met steeds wisselende achtergrondkleuren. Aantrekkelijk en stevig vierkant prentenboekje met afgeronde hoeken waarvan peuters onder begeleiding zeker zullen genieten Onafhankelijk te lezen deel uit de uitgebreide reeks over Fien en Milo, waarin ook 'Van top tot teen met Fien en Milo'* verscheen. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Pauline Oud

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Hannah Nijland

Paulina Maria Oud (Hilversum, 10 maart 1963) is een Nederlands illustratrice, schrijfster en ontwerpster.

Biografie

Oud werd geboren als jongste in een gezin met twee kinderen. Haar moeder was kleuterleidster en haar vader bouwkundig tekenaar. Als kind was zij veel te vinden in het atelier van haar grootvader Johannes Oud, die naast zijn huisschildersbedrijf actief was als kunstschilder. Van 1980 tot 1985 studeerde zij aan de Academie voor Beeldende Kunsten Utrecht. Op de kunstacademie startte zij aanvankelijk met grafische vormgeving maar in haar derde jaar stapte zij over naar de autonome studierichting Grafiek.

Na een aantal jaren als vrij beeldend kunstenaar en docente Tekenen en Schilderen gewerkt te hebben, illustreerde Oud haar eerste kinderboek in 1996. Hierna volgden vele boeken voor diverse auteurs, onder wie Arend van Dam, Thea Dubelaar, Liesbeth van der Jagt, Anneke Scholtens en Betty Sluyzer. In totaal illust…Lees verder op Wikipedia

Suggesties