Boek
Nederlands

Omnibus : Sjeumig ; Naamloos ; Het wapen van Sjeng

Pepijn Lanen (auteur)
+1
Omnibus : Sjeumig ; Naamloos ; Het wapen van Sjeng
×
Omnibus : Sjeumig ; Naamloos ; Het wapen van Sjeng Omnibus : Sjeumig ; Naamloos ; Het wapen van Sjeng

Omnibus : Sjeumig ; Naamloos ; Het wapen van Sjeng

Het verzameld werk van Pepijn Lanen nu voor het eerst in één omnibus.

Over Sjeumig:
‘Onze ouders hadden Van Kooten en De Bie voor de verrijking van de Nederlandse taal, wij hebben Lanen.’ – De Correspondent

Sjeumig is een verhalenbundel die de absurditeiten van Herman Brusselmans en Hugo Matthysen kruist met een taal die vlaka

Titel
Omnibus : Sjeumig ; Naamloos ; Het wapen van Sjeng
Auteur
Pepijn Lanen 1982-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, 2021
672 p.
Verschijningsdatum
07-05-2021
ISBN
9789026355042 (paperback)

Besprekingen

Gebundeld zijn de romans ‘Naamloos’, de verhalenbundel ‘Sjeumig’ en ‘Het wapen van Sjeng’. In ‘Naamloos’ is een dertiger, die lijdt aan angstaanvallen, het spoor helemaal bijster als hij zijn naam, telefoon en laptop kwijtraakt tijdens een wild weekend. Met ‘Het wapen van Sjeng’ zet scifi-novelist Pepijn Lanen (1982) een bizarre onderwaterwereld neer waarin de meest absurde dingen gebeuren. Lanen is bekend van De Jeugd van Tegenwoordig, als rapper Faberyayo.

Over Pepijn Lanen

CC BY 3.0 - Foto van/door Magnetron Music

Pepijn Adriaan Lanen (Utrecht, 4 augustus 1982), artiestennaam Faberyayo, is een Nederlandse rapper die deel uitmaakt van rapgroep De Jeugd van Tegenwoordig en popgroep Le Le. Hij schrijft verhalen en columns voor diverse tijdschriften en debuteerde in 2013 als auteur met de verhalenbundel Sjeumig. In januari 2016 verscheen zijn debuutroman Naamloos.

Persoonlijk

Lanen is opgegroeid in Utrecht, waar hij naar de Kathedrale Koorschool Utrecht ging. De middelbare school voltooide hij aan het Christelijk Gymnasium Utrecht. Hij verhuisde naar Amsterdam, waar hij Europese studies studeerde aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens zijn studie was hij kortstondig lid van de studentenvereniging SSRA.

Hij is getrouwd en heeft drie kinderen.

Carrière

Lanen richtte in 2000 samen met zijn neef Nils Kenninck, zijn broer Sander Lanen en B…Lees verder op Wikipedia