Boek
Nederlands

Tien manieren om je ouders te versieren : succesvol onderhandelen met je ouders

Tien manieren om je ouders te versieren : succesvol onderhandelen met je ouders

Aan de hand van veel voorbeelden wordt verteld hoe je door op slimme wijze te praten met je ouders je zin kunt krijgen. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Ouder-kindrelatie
Titel
Tien manieren om je ouders te versieren : succesvol onderhandelen met je ouders
Auteur
Peter Adriaenssens
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2003
93 p.
ISBN
90-209-5428-8

Besprekingen

Tieners voeren vaak discussie met hun ouders. In dit boek krijgen de lezers tips voorgeschoteld om meer te bereiken bij hun ouders. Er worden tien methoden beschreven die er toe moeten leiden dat de tiener z'n zin krijgt door slim te onderhandelen. Een methode is bijvoorbeeld de communicatiejoint, waarbij tieners een prettig klimaat creëren om vervolgens een verzoek te poneren. In elk hoofdstuk wordt een manier beschreven. Telkens worden eerst situatieschetsen gegeven waarin voorbeelden van gesprekken worden weergegeven. Vervolgens wordt ook geïllustreerd hoe de methode gebruikt kan worden. De onderhandelingsmethoden zullen vast en zeker succes brengen voor slimme tieners. Een grappig boek dat de ouders versteld zal dpen staan. Een aardige aanvulling naast alle opvoedboeken voor ouders. Vanaf circa 13 jaar.

Over Peter Adriaenssens

CC BY 2.5 - Foto van/door Steven Fruitsmaak

Peter Frans Ghislain Adriaenssens (Wilrijk, 3 september 1954) is Belgisch kinder- en jeugdpsychiater, en deeltijds hoofddocent aan de Katholieke Universiteit Leuven. Daarnaast is hij directeur van het Vertrouwenscentrum kindermishandeling van Vlaams-Brabant en Kliniekhoofd kinderpsychiatrie Universitair Ziekenhuis Leuven (UZ Leuven).

Bibliografie

Hij is tevens auteur van verschillende artikelen, verhandelingen en boeken (meestal uitgegeven bij Lannoo over jongeren en opvoeding)

  • Opvoeden is een groeiproces - wegwijzer voor vaders en moeders (1995)
  • Mijn kind is bang en ik ook - opvoeden tot weerbaarheid (1997)
  • Van hieraf mag je gaan - over opvoeden van tieners (1998)
  • Tien manieren om je ouders te versieren - succesvol onderhandelen met je ouders (2000)
  • Opvoeden tot weerbare kwetsbaarheid (2000)
  • Praten met je tiener: de stap van dis…Lees verder op Wikipedia