Boek
Nederlands

Nasleep

Peter Robinson (auteur)
In de reeks:
Genre:
Nadat de lichamen van twee ontvoerde meisjes zijn gevonden, duikt een hoofdinspecteur in de wereld van kindermishandeling, incest en pedofilie.
Titel
Nasleep
Auteur
Peter Robinson
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Aftermath
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2002
360 p.
ISBN
90-229-8639-X

Besprekingen

Bij een melding van een echtelijke ruzie wordt een seriemoordenaar ontmaskerd terwijl hij zijn vrouw bedreigt. In het huis worden delen van lijken gevonden en het valt de politie niet moeilijk enkele verdwenen meisjes te identificeren. Bij de inval wordt een politieman gedood en gaat zijn vrouwelijke collega door het lint. Ze slaat de dader halfdood maar wordt door Interne Zaken behandeld als een moordenares.

Inspecteur Banks gaat na hoe het in het uitwendig rustig gezinnetje zover is kunnen komen en hoe de man zijn misdaden zo lang heeft kunnen verbergen. Zijn vrouw lijkt ook van het hele gebeuren niets af te weten maar na een doorgedreven onderzoek stuit de inspecteur op het onfrisse verleden van de vrouw. Tegelijkertijd heeft Banks af te rekenen met de afwikkeling van zijn eigen echtscheiding en met recentere amoureuze perikelen.

Twaalfde deel al in de reeks van de Engelse auteur Robinson met Banks in de hoofdrol. Knappe detectiveroman waarin de afloop reeds van in de…Lees verder
Bij een banale melding van een echtelijke ruzie wordt een seriemoordenaar ontmaskerd terwijl hij zijn vrouw bedreigt. Daarbij gaat een agente door het lint en slaat ze de dader halfdood. Inspecteur Banks gaat na hoe het in het uitwendig rustig gezinnetje zover is kunnen komen en stuit op het onfrisse verleden van de vrouw. Tegelijkertijd loopt er een intern onderzoek naar de agente en heeft Banks af te rekenen met amoureuze perikelen. Twaalfde deel in de reeks van de Engelse auteur Robinson met Banks in de hoofdrol. Knappe detectiveroman waarin de afloop reeds vanaf de eerste pagina's bekend is, maar die door voldoende spanning blijft boeien tot het einde. Vrij kleine druk.

Over Peter Robinson

Peter Robinson kan verwijzen naar:

  • Peter Robinson (auteur), Engels auteur
  • Peter Robinson (politicus), Noord-Iers politicus
  • Peter Robinson (muzikant), toetsenist van Stealers Wheel
  • Peter Robinson (golf)
  • Peter Robinson (regisseur), regisseur van documentaires