Boek
Nederlands

De bijenkorf

Petra Bartikova (auteur), Martin Sojdr (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Stel je voor dat je een bij bent, en een dag in een bijenkorf doorbrengt. Wat doe je dan? In het voorjaar verzamel je bij bloemen nectar of stuifmeel. En leer je ook hoe je honing maakt! Ontdek van alles over het leven van bijen in dit hardkartonnen prentenboek, dat er als bijenkorf uitziet! Vanaf ca..4 t/m 6 jaar.
Onderwerp
Bijen
Extra onderwerp
Honing, Imkers
Titel
De bijenkorf
Auteur
Petra Bartikova
Illustrator
Martin Sojdr
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Tsjechisch
Oorspr. titel
Co se děje ve včelim úlu
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, © 2021
[14] p. : ill.
ISBN
9789021680743 (hardback)

Besprekingen

Bijen zorgen ervoor dat we honing hebben maar hoe maken ze die honing eigenlijk? Dit hardkartonnen prentenboek, in de vorm van een bijenkorf, geeft hier antwoord op. De eerste vijf pagina’s ogen als een heuse bijenkorf met telkens een of twee doorkijkjes. Net als een echte bij kun je de bijenkorf invliegen en dan zien hoe een honingraat wordt gemaakt en door wie. Ook snap je nu waarom de bijenkoningin zo goed wordt verzorgd door de werkbijen en hoe de honing precies wordt gemaakt. Het is een origineel uitgevoerd prentenboek met een schat aan informatie over het leven van de bijen. De laatste vier pagina’s voegen nog extra informatie toe over het leven van de bijen buiten de bijenkorf. De hardkartonnen pagina’s met doorkijkjes hebben een originele vorm. In dezelfde opzet verscheen 'Mierenhoop'* (2020). De grappige gekleurde tekeningen van de bijen in hun omgeving maken dat er veel kijkplezier is voor kinderen vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Bijenkorf

Stel je voor dat je een bij bent en een dag in de bijenkorf doorbrengt. Hoe zou dat zijn? In het voorjaar vlieg je van bloem tot bloem en verzamel je stuifmeel of nectar. Je gaat naar de wc in een wei omdat er binnen in de bijenkorf geen toilet is. En als je geluk hebt, leer je misschien wel van je vrienden hoe je lekkere zoete honing maakt! Weet je wat? Doe alsof je thuis bent en kom mee de bijenkorf in!In de reeks informatieve boekjes voor de kleintjes, verschijnt ditmaal een boekje over de bijenkorf. In dit sympathieke boekje kom je alles te weten over het drukke leventje van de bijtjes. De stevige, gekartoneerde pagina's staan boordevol interessante weetjes over het bijenvolk. De pagina's zijn uitgesneden in de vorm van een bijenkorf. Je bladert als het ware van buiten naar binnen, steeds dieper de korf in. Gaandeweg krijg je informatie over de verschillende taken, de koningin, de larven, het maken van honing, de bijenkorf, de imker en nog veel meer!


Lees verder