Strip
Nederlands

Chocolade en bittere strijd

Peyo (auteur), Thierry Culliford (scenarist), Pascal Garray (scenarist)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De hulpvaardige en supersterke Steven Sterk helpt de oude meneer Jules om zijn inkopen naar huis te brengen. Meneer Jules, wiens boodschappenwagentje kapot is, woont op een boerderijtje een eindje buiten Blijdenburg. Plotseling wordt Stevens aandacht getrokken door een enorm kabaal dat achter een struik opklinkt. Het jongetje ontdekt daar een indrukwekkende luchtballon, die op de nabijgelegen weid
Titel
Chocolade en bittere strijd
Auteur
Peyo
Scenarist
Thierry Culliford Pascal Garray
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Chocolats et coups fourrés
Uitgever
Brussel: Le Lombard, 2002
47 p. : ill.
ISBN
90-5581-404-0

Besprekingen

Garry en Gulliford hebben met 'Johan en Pirrewiet' en de 'Smurfen' al voldoende bewezen dat de erfenis van Peyo in goede handen is. Met dit 12de deel van 'Steven Sterk' bevestigen ze dit opnieuw. De sfeer, de karakters, de verhaalopbouw, de kleuren, alles is net zoals het altijd geweest is. Steven Sterk blijft één van die figuurtjes die het stripgenre bestaansrecht geven. Rood jasje, blauwe sjaal, gele haren, een Zuid-Franse pet op het hoofd, korte broek en een paar schoenen zoals enkel striptekenaars kunnen ontwerpen maken. Steven tot een sympathiek en herkenbaar stripfiguurtje. Bovendien is het een reeks die met mondjesmaat wordt aangevuld en daardoor amper aan kwaliteit inboet.

Hulpvaardig als immer sjouwt Steven de boodschappen van meneer Jules naar diens boerderij. In een wei in de buurt maakt hij kennis met Joost Prins, een ballonvaarder die zich klaarmaakt om met zijn luchtballon een tochtje te maken. Terwijl Steven nieuwsgierig rondkijkt en de mand van binnen inspecteer…Lees verder

Over Peyo

Pierre Culliford (Brussel, 25 juni 1928 – aldaar, 24 december 1992) was een Belgische striptekenaar en scenarioschrijver. Hij was onder andere de geestelijke vader van de Smurfen, en was vooral bekend onder zijn pseudoniem Peyo.

Biografie

Jeugd

Pierre Culliford, geboren in Brussel, was het jongste kind van een tot Belg genaturaliseerde Engelse vader, een investeerder, en een Belgische moeder. Hij had een zus en broer. In zijn jeugd tekende Pierre Culliford al zijn schoolboeken vol. Hij hield op school vooral van gymnastiek en geschiedenis. Daarnaast speelde hij op school toneel, hield hij van lezen en zong hij in een koor. Op de wekelijkse familiebijeenkomst vertelde hij verhalen na die hij in de geschiedenisles had gehoord en later die van strips uit de krant, zoals Kuifje en Mickey Mouse. Hij zat ook bij de katholieke scouts, de Fédération des Scouts Catholiques.

Zijn middelbaresc…Lees verder op Wikipedia

Suggesties