Strip
Nederlands

De babysmurf

Peyo (auteur), Yvan Delporte (auteur)
+1
De babysmurf
×
De babysmurf De babysmurf
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar, Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Titel
De babysmurf
Auteur
Peyo Yvan Delporte
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2011
47 p. : ill.
ISBN
9789002246159 (paperback)

Besprekingen

Vier pakkende smurfenavonturen: een door de ooievaar (!) bezorgde babysmurf wekt latente oudergevoelens in het gehele smurfendorp – en de boze tovenaar die de smurfen altijd maar gevangen wil nemen, verzint allerlei listen – tevergeefs – om een smurfje te verschalken. Met dat gegeven houden zich de twee laatste verhalen bezig; ten slotte biedt het dorpje het hoofd aan algehele schoonmaakwoede en dat was het alweer zo'n beetje, qua thematiek. Grappig, de karaktertekening van de verschillende smurfmannetjes. De enige vrouwelijke smurf, Smurfin genaamd, wordt wel erg stereotiep neergezet als giechelend, taartenbakkend wezentje. Zij wordt ook aangewezen als dé persoon om een baby te verzorgen. Vrolijke verhalen vol humor, op volwassen en op kinderlijk niveau te genieten. Niet bepaald geschikt als voorlichtingslectuur over de herkomst van baby's (zie boven) maar verder kleurrijk en boeiend voor jong en oud. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Peyo

Pierre Culliford (Brussel, 25 juni 1928 – aldaar, 24 december 1992) was een Belgische striptekenaar en scenarioschrijver. Hij was onder andere de geestelijke vader van de Smurfen, en was vooral bekend onder zijn pseudoniem Peyo.

Biografie

Jeugd

Pierre Culliford, geboren in Brussel, was het jongste kind van een tot Belg genaturaliseerde Engelse vader, een investeerder, en een Belgische moeder. Hij had een zus en broer. In zijn jeugd tekende Pierre Culliford al zijn schoolboeken vol. Hij hield op school vooral van gymnastiek en geschiedenis. Daarnaast speelde hij op school toneel, hield hij van lezen en zong hij in een koor. Op de wekelijkse familiebijeenkomst vertelde hij verhalen na die hij in de geschiedenisles had gehoord en later die van strips uit de krant, zoals Kuifje en Mickey Mouse. Hij zat ook bij de katholieke scouts, de Fédération des Scouts Catholiques.

Zijn middelbaresc…Lees verder op Wikipedia

Suggesties