Strip
Nederlands

De leerlingsmurf ; Smurfenvallen ; Smurfen in vuur een vlam

Peyo (auteur), Gos (scenarist), Yvan Delporte (scenarist)
+1
De leerlingsmurf ; Smurfenvallen ; Smurfen in vuur een vlam
×
De leerlingsmurf ; Smurfenvallen ; Smurfen in vuur een vlam De leerlingsmurf ; Smurfenvallen ; Smurfen in vuur een vlam

De leerlingsmurf ; Smurfenvallen ; Smurfen in vuur een vlam

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar, Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Bevat
De leerlingsmurf
Smurfenvallen
Smurfen in vuur en vlam
Titel
De leerlingsmurf ; Smurfenvallen ; Smurfen in vuur een vlam
Auteur
Peyo
Scenarist
Gos Yvan Delporte
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2016
56 p. : ill.
ISBN
9789002241628 (paperback)

Besprekingen

'De leerlingsmurf' is het zevende stripalbum uit de reeks 'De Smurfen'. Het album werd voor het eerst uitgegeven in 1971 door Dupuis. Sinds 2010 wordt de reeks uitgegeven bij Standaard Uitgeverij. Het titelverhaal is volledig bedacht en getekend door Peyo zelf. Een smurf wil, net als Grote Smurf, proeven doen, maar die ziet dat niet zitten. Daarom gaat de smurf een toverspreuk halen bij tovenaar Gargamel. Garantie voor spanning en avontuur. Het tweede verhaal is 'Smurfenvallen' dat Peyo tekende volgens een scenario waaraan Gos meewerkte. Het laatste verhaal, 'Smurfen in vuur en vlam', is een aaneenschakeling van grappen op één pagina. Het kwam in samenwerking met Yvan Delporte tot stand. Alle smurfen zijn verliefd op Smurfin en willen met haar trouwen. Ze hebben elk hun manier om hun liefde te betuigen.

Over Peyo

Pierre Culliford (Brussel, 25 juni 1928 – aldaar, 24 december 1992) was een Belgische striptekenaar en scenarioschrijver. Hij was onder andere de geestelijke vader van de Smurfen, en was vooral bekend onder zijn pseudoniem Peyo.

Biografie

Jeugd

Pierre Culliford, geboren in Brussel, was het jongste kind van een tot Belg genaturaliseerde Engelse vader, een investeerder, en een Belgische moeder. Hij had een zus en broer. In zijn jeugd tekende Pierre Culliford al zijn schoolboeken vol. Hij hield op school vooral van gymnastiek en geschiedenis. Daarnaast speelde hij op school toneel, hield hij van lezen en zong hij in een koor. Op de wekelijkse familiebijeenkomst vertelde hij verhalen na die hij in de geschiedenisles had gehoord en later die van strips uit de krant, zoals Kuifje en Mickey Mouse. Hij zat ook bij de katholieke scouts, de Fédération des Scouts Catholiques.

Zijn middelbaresc…Lees verder op Wikipedia

Suggesties