Strip
Nederlands

De smurfjes

Peyo (scenarist), Yvan Delporte (scenarist)
+1
De smurfjes
×
De smurfjes De smurfjes
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar, Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Bevat
De robotsmurf
Titel
De smurfjes / scenario's Y. Delporte en Peyo
Scenarist
Peyo Yvan Delporte
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, ©2016 | Andere uitgaven
46 p. : ill.
ISBN
9789002246166 (paperback)

Besprekingen

Twee verhalen in dit dertiende album van de Smurfen-stripserie. In het eerste verhaal worden drie smurfen door Vadertje Tijd 'verjongd' waardoor het dorp ineens een rebelse smurfenjeugd heeft. Dat zij echter ook een goed hart hebben, blijkt uit het feit dat zij voor de Smurfin een vriendinnetje gaan maken. In het tweede verhaal probeert de boze tovenaar Gargamel via een duplicaat robotsmurf het dorp te vernietigen. Maar, wie een kuil graaft voor een ander... Aardige stripverhalen in felle kleuren die, ook voor wie de leeskunst nog niet zo goed onder de knie heeft, goed te volgen zijn door het bekijken van de plaatjes. De tekst in goed Nederlands is in getekende kapitalen. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Peyo

Pierre Culliford (Brussel, 25 juni 1928 – aldaar, 24 december 1992) was een Belgische striptekenaar en scenarioschrijver. Hij was onder andere de geestelijke vader van de Smurfen, en was vooral bekend onder zijn pseudoniem Peyo.

Biografie

Jeugd

Pierre Culliford, geboren in Brussel, was het jongste kind van een tot Belg genaturaliseerde Engelse vader, een investeerder, en een Belgische moeder. Hij had een zus en broer. In zijn jeugd tekende Pierre Culliford al zijn schoolboeken vol. Hij hield op school vooral van gymnastiek en geschiedenis. Daarnaast speelde hij op school toneel, hield hij van lezen en zong hij in een koor. Op de wekelijkse familiebijeenkomst vertelde hij verhalen na die hij in de geschiedenisles had gehoord en later die van strips uit de krant, zoals Kuifje en Mickey Mouse. Hij zat ook bij de katholieke scouts, de Fédération des Scouts Catholiques.

Zijn middelbaresc…Lees verder op Wikipedia

Suggesties