Strip
Nederlands

De vliegsmurf en vier andere avonturen

Peyo (auteur)
+1
De vliegsmurf en vier andere avonturen
×
De vliegsmurf en vier andere avonturen De vliegsmurf en vier andere avonturen

De vliegsmurf en vier andere avonturen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar, Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Bevat
De vliegsmurf
Gulzigheid bij de smurfen
De gemaskerde smurf
Puppy en de smurfen
De grappen van de lolsmurf
Titel
De vliegsmurf en vier andere avonturen
Auteur
Peyo
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2012
44 p. : ill.
ISBN
9789002249228 (paperback)

Besprekingen

Vijf ballonstripverhaaltjes van ieder acht pagina's over het, door tv, film en commercie overbekende blauwe smurfenvolk. In bijna alle verhaaltjes speelt ook de boze tovenaar en aartsvijand van de smurfen, Gargamel, een rol. Spannende, sprookjesachtige verhalen met een simpel gegeven. De 'smurfentaal' is het belangrijkste kenmerk van de strip, waarbij de smurfen worden aangeduid met hun opvallendste eigenschap, bijvoorbeeld Lolsmurf en Brilsmurf. Aardige strip voor kinderen vanaf ca. 7 jaar.

Over Peyo

Pierre Culliford (Brussel, 25 juni 1928 – aldaar, 24 december 1992) was een Belgische striptekenaar en scenarioschrijver. Hij was onder andere de geestelijke vader van de Smurfen, en was vooral bekend onder zijn pseudoniem Peyo.

Biografie

Jeugd

Pierre Culliford, geboren in Brussel, was het jongste kind van een tot Belg genaturaliseerde Engelse vader, een investeerder, en een Belgische moeder. Hij had een zus en broer. In zijn jeugd tekende Pierre Culliford al zijn schoolboeken vol. Hij hield op school vooral van gymnastiek en geschiedenis. Daarnaast speelde hij op school toneel, hield hij van lezen en zong hij in een koor. Op de wekelijkse familiebijeenkomst vertelde hij verhalen na die hij in de geschiedenisles had gehoord en later die van strips uit de krant, zoals Kuifje en Mickey Mouse. Hij zat ook bij de katholieke scouts, de Fédération des Scouts Catholiques.

Zijn middelbaresc…Lees verder op Wikipedia