Strip
Nederlands

De zwarte smurfen ; De vliegende smurf ; De smurfendief

Peyo (auteur), Yvan Delporte (scenarist)
+1
De zwarte smurfen ; De vliegende smurf ; De smurfendief
×
De zwarte smurfen ; De vliegende smurf ; De smurfendief De zwarte smurfen ; De vliegende smurf ; De smurfendief

De zwarte smurfen ; De vliegende smurf ; De smurfendief

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar, Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Bevat
De zwarte smurfen
De vliegende smurf
De smurfendief
Titel
De zwarte smurfen ; De vliegende smurf ; De smurfendief
Auteur
Peyo
Scenarist
Yvan Delporte
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2009
62 p. : ill.
ISBN
9789002237997 (paperback)

Besprekingen

Een herdruk met de drie eerste verhalen van de inmiddels beroemde en nog steeds geliefde Smurfen. In het eerste verhaal moet Grote Smurf een drank brouwen om te voorkomen dat alle Smurfen zwart en agressief worden. In 'De vliegende Smurf' is het hele dorp in rep en roer vanwege de capriolen van een dorpsgenoot die met alle mogelijke middelen probeert te vliegen en daar niet alleen zelf de schade van ondervindt. In het laatste verhaal spannen de Smurfen samen om de nare tovenaar Gargamel en zijn kat Azrael een lesje te leren. De Smurfen zijn bijna zestig jaar jong, maar hebben nog niets aan humor verloren.

Over Peyo

Pierre Culliford (Brussel, 25 juni 1928 – aldaar, 24 december 1992) was een Belgische striptekenaar en scenarioschrijver. Hij was onder andere de geestelijke vader van de Smurfen, en was vooral bekend onder zijn pseudoniem Peyo.

Biografie

Jeugd

Pierre Culliford, geboren in Brussel, was het jongste kind van een tot Belg genaturaliseerde Engelse vader, een investeerder, en een Belgische moeder. Hij had een zus en broer. In zijn jeugd tekende Pierre Culliford al zijn schoolboeken vol. Hij hield op school vooral van gymnastiek en geschiedenis. Daarnaast speelde hij op school toneel, hield hij van lezen en zong hij in een koor. Op de wekelijkse familiebijeenkomst vertelde hij verhalen na die hij in de geschiedenisles had gehoord en later die van strips uit de krant, zoals Kuifje en Mickey Mouse. Hij zat ook bij de katholieke scouts, de Fédération des Scouts Catholiques.

Zijn middelbaresc…Lees verder op Wikipedia

Suggesties