Boek
Nederlands

Grote smurf gaat trouwen!

Peyo (auteur)
+1
Grote smurf gaat trouwen!
×
Grote smurf gaat trouwen! Grote smurf gaat trouwen!

Grote smurf gaat trouwen!

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Grote Smurf wordt verliefd op de nimf Florabella. Tijdens hun bruiloft komt ook de gemene tovenaar Balthazar langs. Prentvertelling met vrolijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Grote smurf gaat trouwen!
Auteur
Peyo
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2008
[28] p. : ill.
ISBN
9789002233906

Besprekingen

Vijftig jaar geleden verschenen de smurfen voor het eerst in een verhaal van Johan en Pirrewiet in het stripblad 'Robbedoes'. Al snel groeiden ze van hun figurantenrol uit tot een zelfstandig succes, mede dankzij de smurfenliedjes van de Nederlandse zanger Vader Abraham en de tekenfilms die het bekende animatieduo Hanna & Barbera maakten voor het Amerikaanse NBC-netwerk. Hun schepper Pierre Culliford (Peyo) overleed in 1992, maar de populariteit van de Smurfen blijft gestaag stijgen. Boeken, cd's, video's van de 256 afleveringen van de tekenfilmserie, activiteitenboeken, figuurtjes en speelgoed gaan vlot over de toonbank.
Onder licentie van Studio Peyo verschijnt de reeks verhalenboekjes met eenvoudige tekst die kinderen vanaf acht jaar zelf kunnen lezen, met veel prenten en een kort verhaal. Het vijfde deeltje in deze reeks is Grote Smurf gaat trouwen!. Een wrede tovenaar Balthazar verzamelt alle soorten levende wezens van het bos. Eén soort ontbreekt nog aan zijn verzameli…Lees verder
De gemene tovenaar Balthazar wil een Smurf toevoegen aan zijn verzameling levende wezens. De gevangen nimf Florabella zal Grote Smurf verleiden en hem in de val lokken. Tijdens de bruiloft komt Balthazar langs om Grote Smurf gevangen te nemen. Grote Smurf wordt naar het kasteel gebracht en Florabella krijgt haar vrijheid terug. Ze komt met de Smurfen naar het kasteel terug om Grote Smurf te bevrijden. Los te lezen prentvertelling die, samen met 'Ruimtesmurf' en 'De Smurfmobiel'*, verschenen is in het kader van de vijftigste verjaardag van de Smurfen. Wensvervullend verhaal met een duidelijke spanningsboog. Grote, kleurrijke, illustraties met een doorlopend verhaal waarbij de tekst in een ruime, schreefloze letter staat. De gelaatsuitdrukkingen zijn heel expressief. Op de schutbladen zijn de belangrijkste Smurfen van het dorp weergegeven, ook degenen die niet in het verhaal voorkomen. Voor liefhebbers van de Smurfen. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Peyo

Pierre Culliford (Brussel, 25 juni 1928 – aldaar, 24 december 1992) was een Belgische striptekenaar en scenarioschrijver. Hij was onder andere de geestelijke vader van de Smurfen, en was vooral bekend onder zijn pseudoniem Peyo.

Biografie

Jeugd

Pierre Culliford, geboren in Brussel, was het jongste kind van een tot Belg genaturaliseerde Engelse vader, een investeerder, en een Belgische moeder. Hij had een zus en broer. In zijn jeugd tekende Pierre Culliford al zijn schoolboeken vol. Hij hield op school vooral van gymnastiek en geschiedenis. Daarnaast speelde hij op school toneel, hield hij van lezen en zong hij in een koor. Op de wekelijkse familiebijeenkomst vertelde hij verhalen na die hij in de geschiedenisles had gehoord en later die van strips uit de krant, zoals Kuifje en Mickey Mouse. Hij zat ook bij de katholieke scouts, de Fédération des Scouts Catholiques.

Zijn middelbaresc…Lees verder op Wikipedia