Strip
Nederlands

Het ei en de smurfen ; De valse smurf ; De honderdste smurf

Peyo (auteur), Yvan Delporte (scenarist)
+1
Het ei en de smurfen ; De valse smurf ; De honderdste smurf
×
Het ei en de smurfen ; De valse smurf ; De honderdste smurf Het ei en de smurfen ; De valse smurf ; De honderdste smurf

Het ei en de smurfen ; De valse smurf ; De honderdste smurf

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar, Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Bevat
Het ei en de smurfen
De valse smurf
De honderdste smurf
Titel
Het ei en de smurfen ; De valse smurf ; De honderdste smurf
Auteur
Peyo
Scenarist
Yvan Delporte
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, © 2016
62 p. : ill.
ISBN
9789002237980 (paperback)

Besprekingen

Drie stripverhalen van telkens twintig pagina's die zich afspelen in het Smurfendorp. Het titelverhaal gaat over een ei dat in het bos gevonden wordt en dat niet te breken lijkt omdat het een toverei is. Per ongeluk ontdekken de Smurfen dat je een wens kunt laten uitkomen door erop te tikken. Het gevolg is dat alle Smurfen zich de meest onmogelijke dingen wensen wat tot chaos leidt. Hoewel deze stripverhalen ruim een halve eeuw oud zijn, kunnen ze nog steeds een jong publiek boeien. De vriendelijke wereld van de kleine blauwe wezentjes blijft aantrekkelijk voor elke generatie jonge lezers, hetgeen vooral in stand wordt gehouden door de merchandising en tekenfilms die rond deze strip zijn gemaakt.

Over Peyo

Pierre Culliford (Brussel, 25 juni 1928 – aldaar, 24 december 1992) was een Belgische striptekenaar en scenarioschrijver. Hij was onder andere de geestelijke vader van de Smurfen, en was vooral bekend onder zijn pseudoniem Peyo.

Biografie

Jeugd

Pierre Culliford, geboren in Brussel, was het jongste kind van een tot Belg genaturaliseerde Engelse vader, een investeerder, en een Belgische moeder. Hij had een zus en broer. In zijn jeugd tekende Pierre Culliford al zijn schoolboeken vol. Hij hield op school vooral van gymnastiek en geschiedenis. Daarnaast speelde hij op school toneel, hield hij van lezen en zong hij in een koor. Op de wekelijkse familiebijeenkomst vertelde hij verhalen na die hij in de geschiedenisles had gehoord en later die van strips uit de krant, zoals Kuifje en Mickey Mouse. Hij zat ook bij de katholieke scouts, de Fédération des Scouts Cathol…Lees verder op Wikipedia