Strip
Nederlands

Paddenstoelenspecial

Peyo (auteur)
+1
Paddenstoelenspecial
×
Paddenstoelenspecial Paddenstoelenspecial

Paddenstoelenspecial

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar, Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Genre:
In dit vakantieboek vind je extra strips en leuke spelletjes!
Bevat
De gouden paddenstoel
Het boek dat alles weet
De geldsmurf
Titel
Paddenstoelenspecial
Auteur
Peyo
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, © 2017
128 p. : ill.
ISBN
9789002257506 (paperback)

Besprekingen

Stripboek over de welbekende smurfen. Het betreft een vakantiealbum: dikker dan standaard, op goedkoop papier, en het bevat naast een aantal verhalen ook allerlei puzzeltjes en spelletjes. Het nodigt dus uit om erin te tekenen. Deze uitgave is door de studio geproduceerd, met nogal generieke verhalen, maar wel full-colour en geheel in de bekende stijl van Peyo, bedenker van de smurfen. De losse verhalen zijn pagina's lang, soms zelfs album-lengte; het is dus echt iets om te lezen, niet om te bladeren. Een mysterieus boek houdt de smurfen in de ban, een gouden paddenstoel duikt op, een grote som geld zorgt voor sociale onrust in het smurfendorp. Bekenden als de Grote Smurf, de Smurfin, Lolsmurf, Brilsmurf en slechterik Gargamel en zijn kat komen voorbij. Nergens aanstootgevend, allemaal erg mild en voor kinderen geschikt, ook soms saai en niet innovatief. Wel een bekende formule natuurlijk die kinderen aanspreekt.

Over Peyo

Pierre Culliford (Brussel, 25 juni 1928 – aldaar, 24 december 1992) was een Belgische striptekenaar en scenarioschrijver. Hij was onder andere de geestelijke vader van de Smurfen, en was vooral bekend onder zijn pseudoniem Peyo.

Biografie

Jeugd

Pierre Culliford, geboren in Brussel, was het jongste kind van een tot Belg genaturaliseerde Engelse vader, een investeerder, en een Belgische moeder. Hij had een zus en broer. In zijn jeugd tekende Pierre Culliford al zijn schoolboeken vol. Hij hield op school vooral van gymnastiek en geschiedenis. Daarnaast speelde hij op school toneel, hield hij van lezen en zong hij in een koor. Op de wekelijkse familiebijeenkomst vertelde hij verhalen na die hij in de geschiedenisles had gehoord en later die van strips uit de krant, zoals Kuifje en Mickey Mouse. Hij zat ook bij de katholieke scouts, de Fédération des Scouts Catholiques.

Zijn middelbaresc…Lees verder op Wikipedia