Strip
Nederlands

Smurfenstreken 5

Peyo (auteur)

Smurfenstreken 5

Eenpagina ballonstrips.
Titel
Smurfenstreken 5
Auteur
Peyo
Taal
Nederlands
Uitgever
Brussel: Lombard, 2001
46 p. : ill.
Aantekening
Stripverhaal
ISBN
9055813443 9789055813445

Besprekingen

Een album rond de Smurfen, de laatste jaren vooral ook bekend van televisie. totaal onschuldige grappen, poetsenbakkerij met oude bekenden als de Lolsmurf, de Luilaksmurf, Klungelsmurf en niet te vergeten: de Smurfin! (Wie is er niet dol op haar?). Gelukkig blijven we in deze aflevering verschoond van Kwade Genius Gargamel, zodat dit echt een album vol vrolijkheid voor kinderen is geworden. Het enige trucje dat je wel even door moet hebben, is dat in plaats van elk werkwoord het werkwoord 'smurfen' ehh ... gesmurft wordt. Door de onschuldige kolderieke inhoud een kinderstrip bij uitstek

Over Peyo

Pierre Culliford (Brussel, 25 juni 1928 – aldaar, 24 december 1992) was een Belgische striptekenaar en scenarioschrijver. Hij was onder andere de geestelijke vader van de Smurfen, en was vooral bekend onder zijn pseudoniem Peyo.

Biografie

Jeugd

Pierre Culliford, geboren in Brussel, was het jongste kind van een tot Belg genaturaliseerde Engelse vader, een investeerder, en een Belgische moeder. Hij had een zus en broer. In zijn jeugd tekende Pierre Culliford al zijn schoolboeken vol. Hij hield op school vooral van gymnastiek en geschiedenis. Daarnaast speelde hij op school toneel, hield hij van lezen en zong hij in een koor. Op de wekelijkse familiebijeenkomst vertelde hij verhalen na die hij in de geschiedenisles had gehoord en later die van strips uit de krant, zoals Kuifje en Mickey Mouse. Hij zat ook bij de katholieke scouts, de Fédération des Scouts Catholiques.

Zijn middelbaresc…Lees verder op Wikipedia