Boek
Nederlands

Waar is Brilsmurf?

Peyo (auteur), Thierry Culliford (scenarist), Jeroen De Coninck (illustrator)
Prentenboek met grote, gedetailleerde tekeningen in kleur, waarop oudere kleuters Brilsmurf en een aantal andere smurfen en voorwerpen moeten zien te vinden op verschillende locaties in Smurfenland. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Smurfen
Titel
Waar is Brilsmurf?
Auteur
Peyo
Scenarist
Thierry Culliford
Illustrator
Jeroen De Coninck Miguel Diaz Vizoso
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2008
29 p. : ill.
ISBN
9789002230196

Besprekingen

Groot formaat zoekplatenboek met de smurfen, uitgegeven in het kader van de vijftigste verjaardag van de smurfen. De twaalf kijkplaten gaan over de wereld van het overbekende blauwe smurfenvolkje. Per dubbele pagina is er een andere situatie te zien, onder andere de grote lenteschoonmaak in Smurfendorp, de stuwdam, de kikkerpoel en in het hol van Gargamel. In een kadertje linksboven staan enkele regels tekst over de situatie. Brilsmurf zit op elke dubbele pagina verstopt (versmurft). Het is de bedoeling dat kinderen hem zoeken. Daarna kunnen ze met zoekopdrachten rechtsonder naar vriendjes van Brilsmurf en voorwerpen zoeken. Best moeilijk, want de smurfen lijken natuurlijk erg op elkaar. De kleurige illustraties staan erg vol en zorgen voor veel 'zoekplezier'. Door de gedetailleerdheid wellicht meer geschikt om in kleine groepjes te gebruiken. Op de schutbladen achterin zijn de antwoorden (ondersteboven) te vinden. Vanaf ca. 5 jaar.

Over Peyo

Pierre Culliford (Brussel, 25 juni 1928 – aldaar, 24 december 1992) was een Belgische striptekenaar en scenarioschrijver. Hij was onder andere de geestelijke vader van de Smurfen, en was vooral bekend onder zijn pseudoniem Peyo.

Biografie

Jeugd

Pierre Culliford, geboren in Brussel, was het jongste kind van een tot Belg genaturaliseerde Engelse vader, een investeerder, en een Belgische moeder. Hij had een zus en broer. In zijn jeugd tekende Pierre Culliford al zijn schoolboeken vol. Hij hield op school vooral van gymnastiek en geschiedenis. Daarnaast speelde hij op school toneel, hield hij van lezen en zong hij in een koor. Op de wekelijkse familiebijeenkomst vertelde hij verhalen na die hij in de geschiedenisles had gehoord en later die van strips uit de krant, zoals Kuifje en Mickey Mouse. Hij zat ook bij de katholieke scouts, de Fédération des Scouts Catholiques.

Zijn middelbaresc…Lees verder op Wikipedia

Suggesties