Boek
Nederlands

Waar is knutselsmurf?

Peyo (auteur)
+1
Waar is knutselsmurf?
×
Waar is knutselsmurf? Waar is knutselsmurf?

Waar is knutselsmurf?

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Knutselsmurf reist met zijn tijdmachine naar allerlei verschillende tijden. Kun je hem en een aantal andere Smurfen op de grote zoekplaten vinden? Prentenboek met gedetailleerde tekeningen in kleur. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Smurfen
Titel
Waar is knutselsmurf?
Auteur
Peyo
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2016
[32] p. : ill.
ISBN
9789002259906 (hardback)

Besprekingen

Het begrip Smurfen is al jarenlang bekend in stripverhalenland. In dit boek is het zoeken geblazen naar Knutselsmurf, die met zijn tijdmachine in allerlei tijdperken terechtkomt: van de oertijd tot de toekomst, via het oude Egypte, Rome, de middeleeuwen etc. Elke periode beslaat een dubbele pagina. Ergens is hij te vinden, te midden van talloze smurfen, waarbij je goed naar alles moet kijken. In een korte tekst boven aan de pagina worden de highlights uit de betreffende periode beschreven. Deze tekstjes zijn te moeilijk voor de doelgroep. Een puzzel-/kijkboek dus, maar gelukkig staan de antwoorden achterin. Extra opdracht is het zoeken naar de overige achttien smurfen, die afgebeeld staan op de schutbladen. Grote, kleurrijke uitgave voor met name Smurfenliefhebbers. Eerder verschenen 'Waar is Potige Smurf?'*, 'Waar is Babysmurf' en 'Waar is 'Brilsmurf' voor een iets jongere doelgroep. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Peyo

Pierre Culliford (Brussel, 25 juni 1928 – aldaar, 24 december 1992) was een Belgische striptekenaar en scenarioschrijver. Hij was onder andere de geestelijke vader van de Smurfen, en was vooral bekend onder zijn pseudoniem Peyo.

Biografie

Jeugd

Pierre Culliford, geboren in Brussel, was het jongste kind van een tot Belg genaturaliseerde Engelse vader, een investeerder, en een Belgische moeder. Hij had een zus en broer. In zijn jeugd tekende Pierre Culliford al zijn schoolboeken vol. Hij hield op school vooral van gymnastiek en geschiedenis. Daarnaast speelde hij op school toneel, hield hij van lezen en zong hij in een koor. Op de wekelijkse familiebijeenkomst vertelde hij verhalen na die hij in de geschiedenisles had gehoord en later die van strips uit de krant, zoals Kuifje en Mickey Mouse. Hij zat ook bij de katholieke scouts, de Fédération des Scouts Catholiques.

Zijn middelbaresc…Lees verder op Wikipedia