Dvd
Engels

His dark materials. Season 3

Philip Pullman (naar het werk van), Dafne Keen (acteur), Amir Wilson (acteur)
Lyra, het kind van de profetie, en Will drager van de Subtle Dagger, beginnen aan een odyssee naar een plaats waarvan niemand ooit is teruggekeerd. Als de oorlog van haar vader, Asriel, tegen de Autoriteit ten einde loopt, leren de twee vrienden op de harde manier dat het redden van de wereld een zwarte prijs vereist.
Extra onderwerp
fantasy
Titel
His dark materials. Season 3
Naar het werk van
Philip Pullman
Acteur
Dafne Keen Amir Wilson
Taal
Engels
Uitgever
Warner Bros. Entertainment, © 2023
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2022
Speelduur
8 x 60 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden Naar de gelijknamige trilogie van Philip Pullman
EAN
5051888260227

Besprekingen

Lyra, het kind van de profetie, en Will drager van de Subtle Dagger, beginnen aan een odyssee naar een plaats waarvan niemand ooit is teruggekeerd. Als de oorlog van haar vader, Asriel, tegen de Autoriteit ten einde loopt, leren de twee vrienden op de harde manier dat het redden van de wereld een zwarte prijs vereist. IMDb score 8/10, Moviemeter 4/5. Vanaf ca. 12 jaar.

Over Philip Pullman

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Photographed by Adrian Hon, http://mssv.net/

Philip Pullman (Norwich, Engeland, 19 oktober 1946) is een Brits schrijver van fantasy. Hij is het bekendst geworden met the northern light oftewel His Dark Materials, een driedelige serie gepubliceerd onder de Nederlandse titel het noorderlicht, bestaande uit het gouden kompas, Het listige mes en De amberkleurige kijker.

Het eerste boek in Pullmans serie werd in 2007 geadapteerd voor film, net zoals de eerste twee boeken van de Sally Lockhart-serie en het kinderboek I was a Rat!.

In 2008 noemde The Times Pullman in hun lijst van "De 50 grootste Britse schrijvers sinds 1945".

Leven

Philip Pullman werd in 1946 in Norwich geboren als zoon van een landmachtofficier. Door het beroep van zijn vader en later zijn stiefvader, die ook in het leger diende, reisde hij in zijn vroege jeugd de hele wereld over. Op zijn elfde keerde hij terug naa…Lees verder op Wikipedia