Strip
Nederlands

Boerke 3

Titel
Boerke 3
Auteur
Pieter De Poortere
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Bries, 2006
45
ISBN
9076708371 9789076708379

Besprekingen

Eenpagina strips, vrijwel zonder tekst, met het onnozele baasje Boerke die figureert als Adam, Napoleon, slachtoffer van de Franse Revolutie, een Franse soldaat uit de Eerste Wereldoorlog die door een onhandigheidje verzuimt de jonge Hitler af te knallen, - confronterend - als slachtoffer van de Duitse jodenvervolgingen etc. Boerke wordt geconfronteerd met door hem onvoorziene gevolgen van zijn optreden, wat soms enige, zij het wat zouteloze humor, oplevert: humor die in Nederland niet overal gewaardeerd zal worden. Wel leuk getekend.

Over Pieter De Poortere

Pieter De Poortere (Gent, 17 september 1976) is een Vlaams striptekenaar en cartoonist, vooral bekend om de reeks Boerke.

De Poortere begon zijn carrière in 2000 als freelance illustrator en publiceerde onder meer in Humo en later Focus Knack.

In 2001 bedacht hij de gagstrip Boerke, waarmee hij onmiddellijk succes oogstte. Pieter de Poortere debuteerde in 2001 met het album Boerke, dat meteen de prijs voor het beste Nederlandstalige album van het jaar in de wacht sleepte. Sindsdien zijn er verschillende Boerke-albums verschenen, en is de serie verschenen in de Vlaamse en Franstalige pers. Sinds 2020 is een animatieserie over Dickie te zien op Adult Swim en op de Vlaamse openbare zender Canvas. Pieter de Poorteres cynische humor en onschuldige grafische stijl geven hem een duidelijke en herkenbare signatuur. In Frankrijk werd hij eerst gepubliceerd in het alternatieve stripblad Ferraille illustré, voordat hij werd gepubliceerd door Glénat…Lees verder op Wikipedia